28 Eylül 2024 Cumartesi

SKB: İnfaz yasasında eşitlik, politik tutsaklara özgürlük

Koronavirüs nedeniyle her Çarşamba Avrupa genelinde eylemler gerçekleştiren SKB, bu hafta "İnfaz yasasında eşitlik, politik tutsaklara özgürlük", "Pandemi döneminde ücretli izin" taleplerini gündeme getirdi.

Sosyalist Kadınlar Birliği'nin (SKB) Avrupa genelinde koronavirüs nedeniyle her Çarşamba günü gerçekleştirdiği eylemler yaygınlaşarak  devam ediyor.

"Kapitalist sistemin doğa ve insanı esas almayan uygulamalarının sonucu olan ve insanlığı ölümcül bir yıkımla karşı karşıya getiren korona salgını döneminde sistemi ve salgının yarattığı sonuçları teşhir edip taleplerimizi dile getirip görünür kılacağız" diyen SKB, bu haftaki eylemlerinde "İnfaz yasasında eşitlik, politik tutsaklara özgürlük", "Pandemi döneminde ücretli izin" taleplerini dile getirdi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği’nin çağrısı ile Almanya'nın Kiel, Köln, Mannheim; Belçika'nın Brüksel ve Anwers,  Fransa'nın Paris, Lyon, Hollanda'nın Amsterdam ve Rotterdam, İsviçre'nin Biel ve Cenevre kentlerinde sosyalist kadınlar  evlere, balkonlara, pencerelere  ve afişler asarak, sokakta sokağa çıkarak taleplerini içeren dövizler taşıdı.