28 Eylül 2024 Cumartesi

Siyasi partilerden sokağa çıkma yasağı kararına tepki

Covid-19 salgını nedeniyle 2 gün sürecek sokağa çıkma yasağının 2 saat önce açıklanmasına siyasi partiler tepki gösterdi. CHP "Yönetemiyorsunuz" dedi. HDP, yeni vakaların ve ölümlerin sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi. Saadet Partsi ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını istedi.

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle 2 gün sürecek sokağa çıkma yasağının 2 saat önce açıklanması üzerine yasak getirilen illerden kuyruklara girenlerin görüntülerine siyasi partilerinden tepki geldi. 

CHP: YÖNETEMİYORSUNUZ
Kararın yasağın başlamasına 2 saat kala açıklanmasına tepki gösteren CHP'liler, Türkiye'nin çeşitli bölgerinden kuyruk görüntüleri paylaştı. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, kuyruk görselleri paylaşarak, "Yönetemiyorsunuz" dedi. İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise "Günlerdir korunmaya çalışılan sosyal mesafe bir gecede yok edildi, hem de İçişleri Bakanlığı eliyle... Sokağa çıkma yasağı bir kaç saat kala mı ilan edilir?" diye tepki gösterdi. 

Bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Kaftancıoğlu, "An itibariyle İstanbul... Yö-ne-te-mi-yor-su-nuz! Nasıl plansız, nasıl programsız akıl alır gibi değil" mesajını paylaştı.

HDP: ÖLÜMLERİN SORUMLUSU İKTİDARDIR
Sokağa çıkma yasağı kararına tepki gösteren bir diğer parti HDP oldu. HDP sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "#SOKAĞACIKMAYASAĞI neden marketler kapatıldıktan sonra açıklandı? Panik havasını yaratmanın amacı ne? AKP iktidarı günlük sokağa çıkma yasağı ile halk sağlığını hiçe saydığını bir kez daha gösterdi. Vaka sayılarında yaşanacak patlamanın da, ölümlerin de sorumlusu iktidardır" denildi. 

HDP Milletvekili Garo Paylan da karara tepki göstererek, "Vatandaşı hafta içi sokağa çıkarıp, haftasonu eve kapatırsan, işyerinden aldığı virüsü evdekilere daha çok bulaştırır. Baskın sokağa çıkma yasağı panik yarattı. Millet ekmek kuyruklarında. Kriz bundan daha kötü yönetilemezdi!" dedi.

SAADET PARTİSİ: SOYLU İSTİFA ETMELİ
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sokağa çıkma yasağı sonrası insanların market, fırın, manav ve pazar yerlerine panik havasıyla gitmesini "Salgınla mücadele bu gece itibariyle maalesef zaafa uğratılmıştır. Hafta sonu yasağının detaylarını açıklamadan 'yasak var' diyerek panik yaptırmak hangi akla mantığa sığar! İnsanımızı paniğe sevkeden virüs veya açlık değil yönetimin basiretsizliğidir" diye yorumladı. Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Bu gecenin tek bir sonucu olmalı: Süleyman Soylu istifa etmelidir" dedi.