29 Eylül 2024 Pazar

Şırnak'ta kimyasal silahlara karşı yürüyüşe çağrı

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, 6 Kasım'da Silopi'de yapılacak "Kimyasal silahlara karşı insanlık yürüyüşü"ne katılım çağrısında bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 6 Kasım günü "Kimyasal silahlara karşı insanlık yürüyüşü" düzenlenecek. HDP Silopi İlçe binasında açıklama yapan Şırnak Barış Anneleri Meclisi üyeleri, yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. Yürüyüş Silopi'nin Tilqebîn beldesinden Habur Sınır Kapısı'na kadar yapılacak.

Barış Annesi Emine Özek, Meclis olarak yürüyüşte yerlerini alacaklarını söyledi, "6 Kasım'da saat 13.00'da gerçekleştireceğimiz yürüyüşe bütün Silopya halkını bekliyoruz. Onlar hepimizin çocukları. Bizler bu zulüm son bulsun ve bu savaş dursun istiyoruz" dedi.

Barış Annesi Emine Alkış da "Bizler pazar günü Tilqebîn beldesinde toplanıp Habur Sınır Kapısına yürüyeceğiz. Bütün annelere çağrımız; ellerini vicdanlarına koyup bu yürüyüşe katılsınlar" dedi.

Öte yandan Şırnak kent merkezi ile İdil, Silopi ve Cizre mahallelerinde çalışma yapılarak halka yürüyüşe katılma çağrısında bulunuldu.