28 Eylül 2024 Cumartesi

Şırnak Valiliği MHP'li İlhan'ı aklamaya çalıştı

Şırnak Valiliği, yetkisi ve sorumluluğu olmadığı halde İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin ifadesi alınan MHP Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan'ı aklamaya çalıştı. İfadeye gittiğini kabul eden İlhan daha sonra reddetmiş, kamuoyunda gündem olmasının ardından ise ifadeye gittiğini kabul etmek zorunda kaldı.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili ifadesi alınanlar arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan'ın da olduğu ortaya çıktı. İlhan'ın konuya ilişkin farklı basın kuruluşlarına verdiği çelişkili ifadeler dikkat çekti.

MHP'li Mehmet Emin İlhan'ın üzerine kayıtlı bir hattan saldırının faili olduğu belirtilen Ahlam Albashir'le iki kez telefon görüşmesi yapıldığının HTS kayıtlarıyla belirlenmesi üzerine İlhan ifadeye çağrıldı.

Gelişmeyi ortaya çıkaran T24'e yaptığı açıklamada ifadeye çağırıldığını doğrulayan İlhan, Albashir'le görüşüp görüşmediği sorusu üzerine "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" ifadelerini kullandı. İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı" sorusunu ise, "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" diyerek geçiştirdi.

Bu haberin gündeme düşmesinin ardından TELE1'in ulaştığı İlhan, bu kez "İfade vermeye gitmedim. Yalan haber" dedi. İlhan ayrıca, "Konuştuğum da yalan. Benimle kimse konuşmadı, yalan haber yaptılar" ifadelerini kullandı ve T24'ü mahkemeye vereceğini söyledi.

Bu haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından MHP Şırnak İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İlhan, bilgisi ve rızası dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adına bir hat çıkarıldığını iddia etti. "Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır" ifadelerini kullanan İlhan, jandarmanın davetiyle konuya ilişkin ifade vermeye gittiğini, kendisini ve MHP'yi "yıpratmaya yönelik dezenformatif haberler" için tüm yasal yollara müracaat edeceğini söyledi.

Öte yandan Şırnak Valiliği'nin böyle bir sorumluluğu ve yetkisi olmadığı halde, ifadeye çağrıldığını kabul eden İlhan'ı aklamak için bir basın açıklaması düzenleyerek, "Bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı"nı iddia etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasa dışı yollarla çıkarılarak hattın 3. şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan'ın ifadesinin Cumhuriyet Başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."