28 Eylül 2024 Cumartesi

Sınır hattındaki yerleşim alanları bombalanıyor

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları bugün de devam etti. QSD sivil yerleşim alanlarının hedef alındığını belirtti. TSK'ya ait zırhlı bir araç Halep yakınlarında devriye esnasında bir anne ve çocuğunu ezerek katletti.

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal etmek isteyen Türk devletinin sınır kentlerine yönelik saldırıları devam ediyor. Çok sayıda kent bombalanırken, Til Temir cephe hattında saldırı girişi yaşandı. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) bombardımanlar esnasında sivil yerleşim alanlarının hedef alındığını belirtti.

TİL TEMİR/ ZİRGAN
Türk devleti ve çeteleri, bir süredir hizmet binaları ve sivil yerleşim alanları hedef alınan Zirgan beldesini bugün de bombaladı. Belde merkezinin hedef alındığı saldırının yanı sıra Xirbet Şiîr köyü de ağır silahlarla bombalandı.

İşgal güçleri Til Temir ilçesinin batısındaki Til Leben ve Gozeliyê köyleri de obüslerle bombalandı.

ÇETELER SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNDU
İşgalci Türk devletine çeteler Til Temir cephe hattında saldırı girişiminde bulundu. Til Temir Askeri Meclisi'nin verdiği sert yanıt sonucu en az 3 çete yaralandı.

ŞEHBA
İşgalci Türk devleti, Efrinli göçmenlerin yaşadığı Şehba bölgesine yönelik bombardımanlarını bugün de devam ettirdi. Dêrcimêl köyüne yoğun top atışları gerçekleştirildi.

KOBANÊ/AYN İSA
İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, akşam saatlerinde Kobanê'nin Cîşan ve Gultepe köylerini ağır silahlarla bombalamaya başladı. İşgalci çeteler gün içinde ise; Ayn İsa'nın Xalidiyê ve Seyda köyleri ile M4 yolu çevresinde bulunan Nexil Restoranı ile eski kamp alanı da bombalandı. Kent merkezi işgal altında tutulan Girê Spî'ye bağlı Siluk köyüne de top atışları yapıldı.

QSD: YAŞAM ALANLARI HEDEF ALINIYOR
Demokratik Suriye Güçleri (QSD), aralıksız süren işgal saldırılarına ilişkin bilanço yayınladı. QSD, Türk devletinin saldırıları esnasında sivil yaşam alanlarının hedef alındığına dikkat çekti, "İşgalci Türk devletinin tank ve topları Kuzey ve Doğu Suriye'yi halen bombalıyor. Bombardımanda sivillerin evleri ve tarım arazileri hedef alınıyor. Zirgan, Şehba ve Kobanê'de evler ve hizmet kurumları hedef alındı, gazeteci ve aktivistler bu suçları belgeleyecek" diye belirtti.

TSK ZIRHLISI ANNE VE ÇOCUĞUNU EZEREK KATLETTİ
İşgalci Türk ordusuna ait zırhlı bir askeri araç Halep'in kuzeyinde bulunan işgal bölgesinde yer alan Atareb kasabasında devriye esnasında bir kadın ve çocuğunu ezdi. Kasaba halkı, kadın ve çocuğunu öldüren işgal güçlerini taşlayarak katliamı protesto etti.