28 Eylül 2024 Cumartesi

SGDF: İşgalci sömürgeciliğe karşı birleşik direnişe

İşgalci sömürgeciliğe karşı birleşik direnişe çağıran SGDF, "Kürt ulusuna karşı girişilen bu saldırının püskürtülmesinin yolu 'Şiddet nereden gelirse gelsin' diyerek ezilenlerin şiddetini reddetmek değil, fiili meşru mücadele hattıyla direnişi örmek, işgalci sömürgeciliğe ve faşizme karşı mücadeleyi büyütmektir" dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), dün geceden bu yana IŞİD barbarlığına ve Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı direnişin simgesi olan Kobanê başta olmak üzere Rojava'nın pek çok kenti ve Başur Kürdistana yönelik işgalci Türk ordusunun bombardımanına ilişkin açıklama yaptı.

'TÜRK ORDUSU HAVA SALDIRILARINDAN MEDET UMUYOR'
"İşgalci sömürgeciliğe karşı birleşik direnişe" başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu hava saldırısının bahanesi olarak ise bir kontrgerilla faaliyeti olan Taksim katliamı öne sürülüyor. Ancak iktidar beceriksizce tertiplediği bu katliam ve dün gece başlattığı hava saldırılarıyla başta gençlik olmak üzere halk kitlelerini ikna edemiyor ve Kürt ulusunu hedef gösterme çabaları boşa düşüyor. Aylardır Rojava, Başur ve Medya Savunma Alanları' na düzenlediği kara saldırılarından istediği sonucu alamayan, aradığı kitle desteğini bulamayan ve büyük hezeyan yaşayan Türk ordusu bu sefer de hava saldırılarından medet umuyor.

'İŞGALCİ SÖMÜRGECİLİĞE, FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'
Kürt ulusuna karşı girişilen bu saldırının püskürtülmesinin yolu 'Şiddet nereden gelirse gelsin' diyerek ezilenlerin şiddetini reddetmek değil, fiili meşru mücadele hattıyla direnişi örmek, işgalci sömürgeciliğe ve faşizme karşı mücadeleyi büyütmektir.

2012'de Rojava devrimimiz filizlenmeye başladığı zaman özgürlük ateşini yakmak için 'ilk ben olmalıyım' düsturuyla mevzilere koşan, 2015'te 'Kobanê düştü düşecek' diyen faşist şef Erdoğan'a karşı Kobanê'yi ayakta tutmak için seferber olan devrimci sosyalist gençlik üzerine düşen tarihsel sorumluluğun bilincindedir.

'BU İRADEYİ SAVUNALIM'
Gençliğe çağrımızdır; Rojava devrimi gençliğin devrimidir ve özgür bir geleceğin işaret fişeğidir. Bölgesel gerici güçler, emperyalistler ve işbirlikçisi Türk devleti tarafından teslim alınmaya çalışılan bu iradeyi savunalım! Dünden bugüne devam eden hava harekatıyla şovenizmi körükleyerek işgal saldırılarına destek arayan, Kürt ulusunun kazanımlarını hedef alan ve devrimimizin iradesini kırmaya çalışan sömürgeci faşizme karşı sesimizi yükseltelim. Türkiye'nin işgalci saldırılarına karşı çıkalım ve halkların birleşik direnişini örgütlemek için sorumluluk alalım, mücadeleye katılalım."