28 Eylül 2024 Cumartesi

Şeker hastası doktor nöbet sırasında kalp krizi geçirdi

Bir gecede 973 hastanın başvurduğu acilde görevli şeker hastası hekim Dalbaşı, insülin iğnesi sonrası yemek dahi yiyemediği, nöbet sırasında kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı.

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde görevli 53 yaşındaki hekim Uğur Dalbaşı kalp krizi geçirdi. Anjiyo yapılan diyabet hastası Dikbaşı'nın yemek yemeye bile vakit bulamadığı ortaya çıktı.

Servisteki nöbetçi iki hekimden biri olan Dr. Dalbaşı'nın şeker hastası olduğu, nöbet sırasında hipoglisemik atak geçirdiği ve kalp krizi şüphesiyle tedaviye alındığı açıklandı. Birgün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre anjiyo uygulanan doktora, stent takılacağı ya da by-pass yapılacağı kaydedildi. Dalbaşı'nın uzun süre hasta baktığı, diyabet hastası olduğu ve insülin yaptıktan sonra da yemek yiyemediği için hipoglisemik atak geçirdiği ve fenalaştığı öne sürüldü.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kaynak, doktora anjiyo yapıldığını ve durumunun takip edildiğini belirtti. Kaynak, kış mevsimi ile birlikte acil servislerin yoğunluğunun zirve noktasına ulaştığını vurguladı ve şöyle devam etti: "Viral enfeksiyonlar, okullar başta olmak üzere çocuklarda çok yaygın görülüyor. Özellikle yoğunluğun giderek artmakta olduğunu görüyoruz. Bu yoğunluğu acildeki hekim, sağlık personeli nasıl karşılayacak? Yemek yemeden, su içmeden, tuvalete gitmeden ve sürekli bir şiddet tehdidi altında çalışanlar görev yapmak zorunda kalıyor. Gerçekten sağlık sisteminin bence en vahim, en üzücü yüzlerinden biridir. Bu arkadaşımız da bunun kurbanlarından birisi. Bu doktor arkadaşımız insani şartlarda çalışma ortamında olsaydı muhtemelen böyle bir şeyle karşılaşmayacaktı. Sağlık Bakanlığı bu durumu bir türlü görmek ve anlamak istemiyor."