27 Eylül 2024 Cuma

'Şehitlerin mücadelesini sürdürelim'

Devrimci İnşa İsviçre ve Devrimci Gençlik Zürih, MLKP Merkez Komitesi üyesi Zeki Gürbüz ve genç komutan Özgür Namoğlu'nun şehit düşmesine ilişkin mesaj yayınladı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve genç komutan Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) Türk burjuva devleti tarafından katledilmesinin ardından Devrimci İnşa İsviçre (Revolutionärer Aufbau Schweiz) ve Devrimci Gençlik Zürih (Revolutionäre Jugend Zürich) açıklama yaptı.

Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in Türk burjuva devleti tarafından bilinçli olarak katlettiği hatırlatılan açıklamada, "Türk faşizmi böylece iki şeyi hedeflemektedir: Bir yandan bir bütün olarak Rojava'daki devrimci süreci, on yılı aşkın bir süredir dimdik ayakta duran, kendini savunan ve gelişen bu devrimci projeyi, öte yandan ise, bu sürece başından beri katılan ve şekillenmesinde belirleyici bir rol oynayan MLKP gibi komünist güçleri" denildi.

Baran Serhat'ın da 2019 yılında Türk burjuva devleti tarafından katledildiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sevgili yoldaşlar, Rojava'daki sürecin düşmanlarının çok sayıda olduğunu biliyoruz. Çünkü Rojava'nın dünya çapındaki tüm devrimci güçler üzerinde etkisi var ve dolayısıyla dünya çapındaki güç dengesi üzerinde dolaylı ve doğrudan bir etkiye sahip. Çünkü Rojava kapitalist, emperyalist ve faşist barbarlığın alternatifsiz olmadığının bir örneği. İşte bu yüzden, Ankara'dan Bern'e, Berlin'e, Paris'ten Washington DC'ye kadar bize karşı savaşta vicdan tanımayan tüm egemenlerin, sömürgecilerin ve zalimlerin hedefindedir.
Bunu Suruç katliamında, 10 yıl önce Paris'te Sara, Rojbin ve Ronahi'nin ve birkaç hafta önce Evîn, Mîr ve Abdurrahman'ın öldürülmesinde, Baran, Ahmet ve Firat'ın katledilmesinde hatırlıyoruz.
Sevgili dostlar, sizin şehitleriniz bizim şehitlerimizdir, sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Yürüttüğümüz mücadele devrimci birleşik mücadeleye dayanmaktadır. Rojava devriminin bu özelliği -bireysel eğilimlerin ve kampların ötesindeki birleşik mücadele- tekrar tekrar vurgulanmalı ve savunulmalıdır. Burada, metropollerde yaşayan bizler için, gücünü Rojava'da gösteren bu birliktelik, hem şu anda hem de ileriye dönük olarak çok büyük önem taşımaktadır.
Devrimci birleşik mücadele ulusal sınırlarla sınırlı değildir, doğası gereği sınırsızdır. Mücadelemiz sadece emperyalist çağda dünyanın tüm bölgeleri birbiriyle çok yönlü olarak bağlantılı olduğundan değil, aynı zamanda tüm ülkelerin ezilenlerinin ve sömürülenlerinin kurtuluşu için verilen bir mücadele olduğu için sınırsızdır. Bunun için de Rojava ve Ahmet Şoreş ile Firat Newal bu açıdan proletarya enternasyonalizminin seçkin örnekleridir.
MLKP yoldaşların katledilmesi üzerine şunları yazmıştı: 'Kavga bayrakları inmeyecek, özgürlük namluları susmayacak.' Mücadele devam ediyor. Özellikle burada, İsviçre'nin sakin topraklarında, özellikle de şimdi Batı Avrupa'da kapitalist krizin doruğa ulaştığı hız ve derinliği göz önünde bulundurarak, şehitlerin mücadelesini sürdürelim. Biz sizinleyiz, siz de bizimlesiniz. Şehîd namirin!
Ahmet ve Firat yoldaşlar ölümsüzdür! An serkeftin, an serkeftin!"