28 Eylül 2024 Cumartesi

Sarıgazi halkı çocuk istismarına karşı sokağa çıktı

Çocuk istismarına karşı eylem yapan Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi, suçu işleyenin, tarikatın, siyasi iktidarın, devlet güçlerinin el ele verdiği organize ve sistematik bu kötülüğe ses çıkarma, mücadele çağrısı yaptı.

Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi, çocuk istismarını Sarıgazi Demokrasi Caddesinde protesto etti. Eylemde; "Tarikatlar kapatılsın! Çocuk istismarına son" yazılı pankart açıldı; "Halka değil tarikata barikat", "Susma haykır istismara hayır", "İstismarı aklama yargıla", "Elini çocuklardan çek" sloganlarının yer aldığı dövizler taşındı.

"Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Susma haykır, tarikatlara hayır", "Karanlığa teslim olmayacağız", "Jin, jiyan, azadi" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde alkış ve ıslıklar da eksik olmadı.

Yerel Demokrasi Meclisi Adına basın açıklamasını Aynur Efe, tarikatlarla kol kola yürüyen iktidarın sessiz, yandaş medyanın  suskun olduğunu kaydetti. "Kız çocuklarının okumasını istemiyorlar, çünkü 6 yaşında o küçük kız gibi, dünyadan haberleri olmasın, ne söylüyorlarsa itaat etsinler diye" ifadelerini kullanan Efe, güç ve iktidar için yapmayacakları şey olmayan ve hepsi birer holdinge dönüşmüş tarikatların toplumu ağ gibi sarmasına yol verildiğini belirtti.

Devletin, toplumu kontrol etmek, siyaset ise oy devşirmek için bu karanlık yapılardan medet umduğunu dile getiren Efe, "Halkın dini duygularını istismar eden edene. Yeter ki iktidarları sürsün, sömürü çarkı dönsün diye. Tarikatların kontrol ettikleri yerlerde, yurtlarda işlenmiş benzeri onlarca suç açığa çıkmadı mı bugüne kadar? Karanlıkta kalmış binlercesinin yaşandığına da adımız kadar emin değil miyiz? Yani ortaya çıkan olay, ağızlarına sakız ettikleri gibi öyle münferit bir hadise değil. Suçu işleyenin, tarikatın, siyasi iktidarın, devlet güçlerinin el ele verdiği organize ve sürekli bir kötülük bu. Gözümüzün önünde insanlık katlediliyor. Çocuklarımız istismar ediliyor" dedi. Efe, çocuk istismarına, çocukların hayatının karartılmasına ses çıkarma çağrısı yaptı.