28 Eylül 2024 Cumartesi

Sanat Yönetmenleri Derneği'nden televizyonlara çağrı: Setleri durdurun

Sanat Yönetmenleri Derneği, koronavirüs salgınına rağmen hâlâ devam eden dizi, film ve reklam çekimlerinin durdurulması için tüm TV kanallarına çağrıda bulundu.

Sanat Yönetmenleri Derneği (SYD), koronavirüs salgınına rağmen hâlâ devam eden dizi, film ve reklam çekimlerinin durdurulması için tüm televizyon kanallarına çağrıda bulundu. Açıklamada, "Tek bir set emekçisinin dahi canını tehlikeye atmaya hakkınız yok" denildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlara sokağa çıkmayıp evde kalma çağrısı yapılsa da çalışmak zorunda olanlar bu kurala uyamıyor. Sinema-televizyon sektöründe pek çok sanatçı ve set emekçisi, kalabalık ortamlarda çalışmalarına devam ediyor. Bazı film ve dizilerin setleri durdurulmuş olsa da hâlâ iş başı yapan pek çok çalışan bulunuyor.

Sanat Yönetmenleri Derneği de koronavirüs salgının yarattığı tehlikeye rağmen çalışmayı sürdüren sanatçılar ve set emekçileri için tüm TV kanallarına dizi, film ve reklam setlerini durdurma çağrısında bulundu. Açıklamada şöyle denildi:

"Kamu otoriteleri ‘evde kal' çağrısı yaparken hâlâ devam eden setlerin olduğunu biliyor musunuz? Koruma önlemlerinin alınması mümkün olmayan film setlerinde hâlâ çalışıldığını? Peki dizi, film ve reklam çekimleri, insan hayatı söz konusuysa ne kadar önemli, ne kadar acildir sizce?

"Sette çalışan emekçilerin başına bir şey gelirse kim verecek hesabını?

"Bütün TV kanallarına ve yapımcılara çağrımızdır. Tek bir set emekçisinin dahi canını tehlikeye atmaya hakkınız yok. Dizi çekimlerini durdurun!"