28 Eylül 2024 Cumartesi

Saldırıların hedefi olan halk MSB'yi yalanladı: Sivil insanlar şehit düştü

İşgal saldırılarına ilişkin insanlara ve çevreye zarar vermediğini iddia eden Milli Savunma Bakanlığı'nı, ilk saldırının gerçekleştiği yerde açıklama yapan Koçerat bölgesi halkı, "Bir yıldan az bir zamanda bu ikinci kezdir işgalci Türk devleti SİHA'larla burayı vuruyor. Geçen bahar da burayı vurdu. Bu gece saat 12.00'de iki defa vurdu. Sivil insanlar, yaralandı şehit düştü" dedi.

İşgalci Türk devleti dün geceden bu yana Rojava ve Başur Kürdistan'a yönelik bombardımanı sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı hava saldırısında insanlara ve çevreye zarar verilmediğini öne sürerek saldırıyı meşrulaştırmaya çalışmıştı.

Ancak şu ana dek bombardımanda 19 kişi katledilirken, Kobanê Miştenûr Tepesi'nde hedef alınan hastane binası tamamen yıkıldı.

Saldırının hemen ardından vurulan noktaya giden halk da incelemede bulunduktan sonra yaptıkları açıklamayla MSB'yi yalanlıyor. İlk saldırının hedefi olan kişiler şu açıklamayı yaptı: "Burası Koçerat bölgesidir. Burada Teqil Beqil köyü var. Bu elektrik yerinden bölgenin ve köylerin elektriği dağıtılıyor. Bir yıldan az bir zamanda bu ikinci kezdir işgalci Türk devleti SİHA'larla burayı vuruyor. Geçen bahar da burayı vurdu. Bu gece saat 12.00'de iki defa vurdu. Sivil insanlar, yaralandı şehit düştü. Biz garantör güçleriz diyenler rağmen koalisyon güçleri var devriyeleri her gün burada geziyor. Hepsinin gözü önünde halkımızı vuruyorlar.

Bütün o güçler bilsin, halkımız görsün, bütün basın iyi baksın Amerikan devriyesinin gözlerinin önünde her gün halkımız, sivillerimiz şehit düşürülüyor. Ama esas mesaj şu ki Türk devleti onların silahlarıyla bizi vuruyor. Türk devleti NATO üyesi bir devlet Türkiye. Bugün Nato güçlerinin silahıyla halkımıza milletimize saldırıyor. Her gün insanları şehit düşürüyor. Bütün halkımıza çağrımızdır."