28 Eylül 2024 Cumartesi

Saldırı bilançosu: 19 can kaybı, Kobanê'de bir hastane vuruldu

Türk devletinin savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği bombardıman sonucu Derik ve Zirgan'da 14, Şehba bölgesinde de 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda 20'den fazla rejim askeri yaşamını yitirdi. Kobanê'de Miştenûr Tepesi'nde hedef alınan hastane binası tamamen yıkıldı.

İşgalci Türk devletinin, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik hava saldırıları sonucu can kayıpları yaşandı. Dün akşam saatlerinden itibaren Derîk, Kobanê, Şehba ve Zirgan'a yönelik hava saldırıları sonucu edinilen bilgilere göre; Derik, Zirgan ve Şehba'da 19 can kaybı yaşandı.

Şehba'da Şem rejimine ait noktanın vurulması sonucu 20'den fazla askerin öldüğü, 20'den fazla da yaralı olduğu öğrenildi.

DERİK'E 11 KİŞİ KATLEDİLDİ
Dêrik'e bağlı Teqil Betil köyünde ilk saldırıda bir aracın hedef alındığı öğrenildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırı bölgesine koşan köylüler ile ANHA muhabiri İsam Ebdullah ikinci saldırıda hayatlarını kaybetti. Derik'e yönelik saldırıda katledilenlerin sayısı 11 olarak açıklandı.

ZİRGAN'DA 6 CAN KAYBI
TSK'ya ait savaş uçakları, Zirgan'a bağlı Til Hermel ve Dehril Ereb köylerine da saldırdı. Dehril Ereb köyünde hedef alınan buğday silolarında nöbetçi olan iki kişi hayatını kaybederken, Zirgan'a yönelik saldırılarda 1 QSD savaşçısı şehit düştü, 3 sivil de yaralandı.

Til Hermel'e yönelik bombardımanda, rejime ait askeri noktanın hedef alınması sonucu, 3 rejim askerinin de yaşamını yitirdiği öğrenildi. Saldırıda 5 asker de yaralandı. Şam güçlerinin Girê Spî'ye bağlı Qizelî köyündeki noktası yönelik bombardımanda da bir asker yaşamını yitirdi, 2'si yaralandı.

KOBANÊ'DE HASTANE VURULDU
Saldırılar esnasında en çok hedef alınan Kobane bölgesinde can kaybı yaşanmadı. Ancak Cerablus yolu, Kobanê Ormanı, Kaniya Kurdan Mahallesi ile kentin doğusundaki Helinc köyü ve Miştenûr Tepesi yoğun biçimde bombalandı. Savaş uçaklarının bugün gerçekleştirdiği saldırıda Miştenûr Tepesi'nde bulunan Covid Hastanesi hedef alındı. Hastane binasının tamamen yıkıldığı saldırıda bölgede haber takibi yapan Stêrk Tv muhabiri Mihemed Ceradê yaralandı.

ŞEHBA'DA YOĞUN HAVA SALDIRISI
Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devletinin Şehba bölgesindeki hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Til Rifat ve Şera ilçelerinin yanı sıra Bêlûniyê, Şêx Îsa, Minix ve Şewarxa köylerinin hedef alındığı saldırılarda, 5 savaşçının hayatını kaybettiği, 2 sivilin de yaralandığı bilgisi yer aldı. Şehba bölgesinde Şam hükümet güçlerine ait çok sayıda üssün hedef alındığı, 20'den fazla askerin yaşamını yitirdi ve 20'den fazla askerin de yaralandığı kaydedildi.

YOĞUN SİHA HAREKETLİLİĞİ DEVAM EDİYOR
Kuzey ve Doğu Suriye semalarında SİHA ve savaş uçağı hareketliliği an itibariyle devam ediyor.