28 Eylül 2024 Cumartesi

Sağlık emekçileri: Sağlıkta şiddete karşı 15 Mart'ta Ankara'dayız

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, 15 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirecekleri beyaz miting öncesi basın açıklaması yaptı.

Sağlık emek, meslek örgütleri, 15 Mart'ta Ankara'da yapacakları "Beyaz Mitinge" çağrı için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Sağlıkta şiddet son buluncaya kadar mücadele edeceklerini vurgulayan sağlık emekçileri, 15 Mart'ta Ankara'da gerçekleşecek sağlıkta şiddete karşı beyaz miting için İstanbul'da 14 Mart gecesi otobüslerin kaldırıldığı söylenerek, sağlık çalışanları davet edildi.

"Gelmeyen kalmasın. 15 Mart'ta sağlıkta şiddete karşı beyaz miting için Ankara'ya gidiyoruz" pankartını açıldığı eylemde "Sağlıkta ticaret ölüm demektir", "Sağlıkta şiddet sona ersin" sloganları atıldı.

'ARTIK YETER!'
Basın açıklamasını okuyan SES Şişli Şubesi Eşbaşkanı Abuzer Aslan, 15 Mart'ta sağlıkta şiddete karşı beyaz miting için Ankara'ya gidecekleri söyledi. Aslan, "Kışkırtılmış sağlık talebinin yarattığı kışkırtılmış şiddetin kurbanı olmaktan; sözlü, fiziksel saldırıya uğramaktan, darp edilmekten, yaralanmaktan, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybetmekten bıktık, usandık. Artık yeter" dedi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık çalışanları şiddete bu kadar çok maruz kalmadığına dikkat çeken Aslan, "Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık hizmeti sunan yüzbinlerce insan geçinme telaşının yanı sıra her an şiddete maruz kalırım tedirginliği ile işe gitmiyor. Dünyanın hiçbir yerinde sağlık emekçilerinin yıpranmadan doğan hakları görmezden geliniyor. Dünyanın hiçbir yerinde çalışma ortamlarındaki iş barışı bu derece bozulmadı. Dünyanın hiçbir ülkesinde binlerce sağlık çalışanının çalışma hakları 'güvenlik soruşturmaları' gerekçe gösterilerek ellerinden alınmadı" diye konuştu.

'GELMEYEN KALMASIN'
Sağlık emek, meslek örgütleri olarak sağlıkta şiddet son buluncaya kadar mücadele edeceklerini belirten Aslan, "Türkiye'nin dört bir yanından gelecek sağlık çalışanlarıyla 15 Mart Pazar Günü Ankara'da sağlıkta şiddete karşı 'Beyaz Miting'de buluşuyoruz. İstanbul'dan 14 Mart gecesi otobüslerle yola çıkıp Ankara'ya gidiyoruz. Bizi hiçe sayanlara, bizi hedef gösterenlere karşı sesimizi, tepkimizi duyurmaya, isyanımızı haykırmaya, beyaz önlüklerimizle Ankara'yı beyaza boyamaya gidiyoruz. Bütün sağlık çalışanlarını otobüslerdeki yerlerini ayırtmaya davet ediyoruz. Gelmeyen kalmasın" dedi.

OTOBÜS KALKIŞ SAATLERİ
Ankara otobüsleri kalkış yer ve saatleri şöyle:
23.30 Bakırköy İncirli Ethica Hastanesi önü
00.00 Mecidiyeköy Metro İstasyonu önü
00.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü