29 Eylül 2024 Pazar

Sağaltıcı ve Tekin şehadetlerinin 40. gününde anıldı

Rojavalı komünistler, hain bir pusuda ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'i şehadetlerinin 40. gününde mezarları başında andı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, 16 Eylül'de faşist Türk devleti organizyonuyla gerçekleştirilen suikast sonucu ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin'i (Metîn Dîcle) 40. gününde andı.

Hesekê'de bulunan Dijwar Şehitliği'nde yapılan anmaya JKŞ ve CKŞ üyelerinin yanı sıra Alişer Deniz Tugayı savaşçıları da katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada TKŞ dına konuşan Cemîl Sîdwo, iki komünist öncüyü andı, "Onların açtıkları yol, Rojava devriminin sosyalist geleceğini gösteriyor" dedi. Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılar karşısında garantör devletlerin gözünü kapatmış durumda olduğunu hatırlatan Sidwo, "Kapitalist devletlerin girdikleri her darlıkta halklarımıza saldırdığını iyi biliyoruz" dedi.

İşgal saldırılarına karşı verilen savaşta bedel ödemekten çekinmediklerini kaydeden Sîdwo, Türk devletine seslenerek şunları söyledi; "Nerede olursanız, hangi şekilde Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırırsanız saldırın, biz de bütün imkanlarımızla size direneceğiz."

İki komünist öncünün devrimci yaşamlarının birer kılavuz olduğunu vurgulayan Sîdwo, "Bizler Rojavalı komünistler olarak, onların bayraklarını yerde bırakmayacağız" dedi.

Anmada konuşan Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Sözcüsü Destan Serhed, faşist Türk devletinin Kürt halkına ve devrime düşman olduğunu ve kirli savaş yöntemleri kullandığını kaydetti. Devrim güçlerinin kendini ispatladığını belirten Destan Serhed, "Yoldaşlar bunu ispatlayanlardandı" dedi.

Emperyalist devletlerin koydukları sınırların Sağaltıcı ve Tekin için bir önemi olmadığını hatırlatan Destan Serhed, "Onların komünizm hedefi karşısında sınırların bir hükmü yoktur" dedi. Sağaltıcı ve Tekin'in kendi sınırlarını yıktığını vurgulayan Destan Serhed, "Her iki şehidimizin bizlere göstermiş oldukları yol, bu sınırsızlık yoludur. Gelin sınırlarımızı parçalayalım. Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" şeklinde konuştu.

Anmada Şenol Sağaltıcı'nın ailesi adına şehadet vesikasını alan Abdülhalim Osman da söz aldı. Osman iki komünist öncünün ezilenlerin kurtuluşu için mücadeleye hayatlarını adadıklarını kaydetti. İki komünistin yaşamları boyunca büyük sorumluluklar yüklendiğini belirten Osman, devrim inşa ve savunma görevlerini omuzladıklarını kaydetti. Osman, "Onlar binlerce şehidimizin arasında parlayan iki kızıl yıldız oldular" şeklinde konuştu.

Anma konuşmaların ardından "Kahrolsun ihanet" ve "Şehîd namirin" sloganlarıyla sona erdi.