28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava'ya yönelik bombardıman yeniden başladı

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik bombardıman yayılarak devam ediyor. İşgal güçleri, Kobanê, Ayn İsa, Til Temir ve Şehba bölgelerinde yoğun bombardıman gerçekleştiriyor.

Kuzey ve Doğu Suriye'de saldırıların hedefinde yer alan Kobanê'ye yönelik bombardıman yeniden başladı. Türk devleti, önceki gün Miştenur Tepesi başta olmak üzere kent merkezi ve köylerine savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemiş, Covid hastanesi yıkılmıştı. Türk devleti saldırılarını dün geç saatlere kadar Kobanê çevresindeki köyleri hedef alarak sürdürmüştü.

İşgal saldırıları bugün de devam ediyor. Kentin doğusunda yer alan Qeremox köyünde Şam hükümet güçlerine ait askeri nokta Türk ordusu tarafından hedef alındı.

Kobanê'nin batısındaki Zormaxar, Derbazinê ve Eşmê köyleri ile kentin doğusunda yer alan Xerbîstan ve Koran köyleri de an itibariyle bombalanıyor. Kobanê ile Rakka arasında yer alan Ayn İsa ilçesinde de saldırı gerçekleştirildi. İlçenin doğusundaki M4 karayolu ve Nexil Dinlenme Tesisi çevresi obüslerle bombalanıyor.

TİL TEMİR
Sabah saatlerinde Dirdara ve Qibur El Xeracina köyleri hedef alınan Til Temir bölgesinde, Gozelıyê, Til Cuma,Tewîla, Um El-Xêr, Til El-Leben ve Til Şînan köyleri işgalci Türk ordusu ve çeteleri tarafından obüs ve havanlarla şiddetli şekilde bombalanıyor.

ŞEHBA
Son iki gündür sık sık hava saldırılarının hedef alan Şehba bölgesinde de bombardıman yeniden başladı. İşgalci Türk ordusu, Şehba bölgesine bağlı Medûnê ve Radar köyleri obüslerle bombalıyor.

YOĞUN KEŞİF HAREKETLİLİĞİ
Til Temir, Minbic ve Şehba cephe hatları ile Kobanê bölgesinde yoğun keşif hareketliliği de aralıksız devam ediyor.