28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava'nın birçok kentine yönelik işgal saldırıları yoğunlaştı

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'nin birçok kentine yönelik saldırıları yoğunlaştı. Til Temir ve Dêrezor'u savaş uçakları bombaladı. Til Temir ve Tirbespiyê'de de SİHA'lar bombardıman gerçekleştirdi.

İşgalci Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları yayılıyor. İşgalciler, Dêrezor, Til Temir, Kobanê, Amûdê, Şehba ve Tirbespiyê kentlerine yönelik bombardımanlar gerçekleştirdi.

Türk devletine ait SİHA, Tirbespiyê'nin güneybatısındaki Gir Dahol köyüne de bombardıman gerçekleştirdi. Ayrıca El Ode petrol sahasındaki bir alanı da bombaladı. Qamişlo'nın doğusundaki Til Zîwan, Rotan, Girkê Şamo ve Digirê köylerini obüs ve havanlarla Dêrezor'un Mekmen köyünü de savaş uçakları ile 5 kez bombaladı.

İşgalci Türk ordusu Qamişlo sınır kapısından yapılan suikast saldırısı ile bir Suriye rejim askeri yaralandı.

Amûdê'nin Şorikê, Tûkê, ve Dodan, Hasidê ve Til Kêfê köyleri ile Eli Fero da işgalci Türk ordusu tarafından bombalandı.

TİL TEMİR'DE SİHA VE SAVAŞ UÇAKLARIYLA BOMBARDIMAN
İşgalciler Til Temir'in Til Leben, Gûzeliyê ve Til Tewîl köylerini savaş uçaklarıyla bombaladı. Türk devletine ait SİHA'lar Ewca köyünü de 3 kez bombaladı.

KOBANÊ'DE SAĞLIK MERKEZİ VE OKUL HEDEF ALINDI
İşgalciler Kobanê'nin batısındaki Zormixar, Ziyaretê ve Çariqlî köyleri ile şehrin doğusundaki Koran köyünde bulunan bir okulu bombaladığı belirtiliyor. Ayrıca Qeremox köyünde bulunan sağlık merkezini de hedef aldı.

Öte yandan Türk devleti Kobanê'nin batısındaki Siftek köyünde bulunan Şam hükümet güçlerine ait bir noktaya da bombardıman gerçekleştirdi.

ŞEHBA'DA ŞAM HÜKÜMET GÜÇLERİ BOMBALANDI, 1 REJİM ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ
Türk devleti Şehba'ya bağlı Tatmaraş, Kefer Antun ve Îrşadiye köylerini bombaladı. Bombardıman sonucunda 1 Suriye rejim askeri hayatını kaybetti.

DİRBÊSİYÊ'DE SİHA VE SAVAŞ UÇAĞI HAREKETLİLİĞİ
İşgalci Türk devletine ait SİHA'lar Dirbêsiyê'nin batısındaki Melek, Bîr Kinês, Qîrwan köyleri ile doğusundaki Baba Mehmûd ve Ebû Ceradê köylerinde hareket halinde.

SİHA'larla eş zamanlı olarak ilçe merkezinde ise savaş uçağı hareketliliği yaşanıyor.