28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava ve Güney Kürdistan'a saldırıyı Hulusi Akar yönetti

Rojava ve Güney Kürdistan'a dün gece başlatılan ve "Pençe-Kılıç Hava Harekâtı" adı verilen havadan başlatılan işgal saldırısının Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından koordine edildiği açıklandı. Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden yürütülen işgal saldırısında, insanlar ve çevreye zarar vermediği öne sürülürken, şu ana kadar 15 Şam rejimi askeri ve aralarında ANHA muhabiri Îsam Ebdullah'ın da bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirdi.

Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik uzunca bir süredir devam eden saldırılara dün bir yenisi eklendi. "Pençe-Kılıç Hava Harekâtı" adı altındaki hava saldırılarının Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden yürütüldüğü açıklanarak, bakanlık sitesinde görüntüler paylaşıldı.

MSB açıklamasında, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla" yapıldığı öne sürülerek Rojava halkına yönelik hava bombardımanı meşrulaştırılmaya çalışıldı.

Saldırının, "Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı"na dayandırıldığı öne sürülen açıklamada, saldırıyı yöneten Akar'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının eşlik ettiği duyuruldu.

Akar'ın dün akşam yaptığı açıklamanın ardından Rojava halkına bombalı saldırı düzenleyen uçakların havalanması talimatını verdi. Açıklamada, "Hedefler tam isabetle vurulduktan sonra uçaklar üslerine emniyetli şekilde döndü" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı hava saldırısında insanlara ve çevreye zarar verilmediğini öne sürerken, şu ana kadar saldırılarda 15 Şam rejimi askeri ve aralarında ANHA muhabiri Îsam Ebdullah'ın da bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirdi.