28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava kentlerine bombardıman aralıksız sürüyor

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Til Temir, Ayn İsa, Kobane, Minbic ve Şehba bölgelerinde  çok sayıda alanı bombaladı.

İşgal alanlarını genişletmek isteyen Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Til Temir, Ayn İsa, Kobane, Minbic ve Şehba bölgelerinde  çok sayıda alan bombalanıyor.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin sınır kentleri üzerinde gün boyunca yoğun keşif uçağı hareketliliği yaşandı.

Serêkaniyê'nin işgalinin ardından cephe hattı durumuna gelen Til Temir'in Gozeliye ve Til El Leben köylerine yoğun obüs atışları gerçekleştirildi.

KOBANÊ/AYN İSA
Faşist şef Erdoğan'ın sık sık işgal tehdidinde bulunduğu Kobanê kentine bağlı köylere bombardıman bugün de devam etti. Cişan, Koran ve Merc İsmail köylerine ağır silahlarla saldırılar gerçekleştirildi.

Ayn İsa ilçesi çevresinde bulunan köylere de yoğun top atışları yapıldı. Bugün Xalidiyê köyüne yönelik bombardıman ile başlayan saldırılar, geçmişte DAİŞ'li ailelerin tutulduğu kamp alanı ile M4 karayolu çevresine yönelik bombardıman ile devam ediyor.

ŞEHBA
İşgalci Türk devletine ait bir silahlı insansız hava aracı Aqibê köyünde bir evi hedef aldı.  Saldırıda can kaybı olmadığı, maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

MİNBİC
İşgalci çeteler, Minbic'in kuzeyindeki Seyda köyünü de bombaladı.