28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava kentlerinde halklar işgale karşı eylem yaptı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Rojava kentlerinde eylemler yapıldı. Eylemlerde "Bu saldırılar direniş ısrarımızı zayıflatamaz" denildi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına karşı eylemler düzenlendi. Amûdê, Qamişlo, Til Berak ve Rakka'da halklar yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştirdi.

AMÛDÊ
Amûdê'de yüzlerce kişi, Şengal Meydanı'ndan ilçenin kuzeyinde bulunan Rusya üssüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Halk yürüyüş boyunca, "Yaşasın halkların direnişi", "Zafer bizimdir", "İşgale ve savaşa hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Rusya üssü önünde açıklama yapan Amûdê Halk İnisiyatifi Üyesi Zîwer Elî, "İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye halkımıza karşı kara ve hava saldırılarını sürdürüyor. Amacı bölgenin güvenliğini, demokratik projeyi ve Özerk Yönetim'i yok etmektir" dedi.

Elî, Türk devletinin işgal planlarını yenilgiye uğratacaklarını belirtti. Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) adına konuşma yapan Mihemed Hiso ise, işgalci Türk devletinin bu saldırılarla halkı yok etmeyi ve ikinci bir Lozan kurmayı hedeflediğini belirtti. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda aldığı darbeleri ve gerillanın direnişine dikkat çeken Hiso, "İşgalci Türk devleti, halka yönelik soykırım saldırıları gerçekleştirmek ve özgürlük hareketini yenilgiye uğratmak için bahaneler üretiyor" şeklinde konuştu.

QAMIŞLO
Qamişlo'da Kürt Gençlik Meclisi basın açıklaması yaptı. Halk Parkı önünde yapılan açıklamayı Meclis Yürütme Üyesi Rodî Riyad Hesen okudu. Rodî Riyad Hesen açıklamada "Halkımız ve Kürdistan gençliği kendi gücü ve kazanımları etrafında birleşmelidir. Kürdistan'ı sonuna kadar koruyacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Qamişlo'da Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu da açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Federasyon Üyesi Ridwan Mihemed Türk devletinin saldırılarına karşı devrimci halk savaşı yürüteceklerini vurguladı.

Mihammed bölge halklarını QSD'ye destek vermeye çağırdı.

TIL BERAK
Til Berak ilçesinde halklar yürüyüş düzenlendi. Şehitler Meydanı'na yapılan yürüyüş boyunca sık sık "işgale hayır" , "yaşamak direnmektir" sloganları atıldı. Şehitler Meydanında konuşma yapan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Yemama El Mehmûd, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarını kınayarak, "Bu saldırılar direniş ısrarımızı zayıflatamaz" dedi.

Til Berak Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Ebdulrezaq Salim, bölge halkına birlik çağrısında bulunarak, şehitlerin çizgisini takip edecekleri sözünü verdi.

RAKKA
Rakka'da da işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yürüyüş gerçekleştirildi. Wafîdîn Evi önünde başlayan yürüyüş, Bab Bexdad bölgesine kadar devam etti.

Bab Bexdad bölgesinde açıklama yapan Şehit Aileleri Meclisi Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyneb El Xelef, "Türk devletinin son yıllarda politikalarına boyun eğmeyen halklarımıza yönelik SİHA ve ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar, terörün en üst düzeyidir" dedi.

Zeyneb El Xelef, işgalci Türk devletinin artan saldırılarının, Demokratik Özerk projesine yönelik tüm plan ve politikalarının başarısız olduğunu gösterdiği söyledi.

Eylem sloganlarla sona erdi.