28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava kentlerinde bombardıman ve yoğun SİHA hareketliliği

Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını bu akşam da sürdüyor. Şehba köyleri savaş uçaklarıyla hedef alınırken, Til Temir, Minbic ve Kobane köylerine ağır silah ve obüs atışları gerçekleştiriliyor. Bölge genelinde SİHA hareketliliği yaşanıyor.

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik dün hava saldırıları gerçekleştiren işgalci Türk devleti, bugün de bombardıman ve hava saldırıları gerçekleştiriyor.

Dün 19 can kaybına neden olan hava saldırıları sonrasında bugün sabah saatlerinde Kobanê'yi tekrar hedef alan işgalci Türk devleti, akşam saatlerinde de geniş bir alanda bombardımana başladı.

Alınan bilgilere göre; işgal güçleri Til Temir'e bağlı Gûzeliye ve Til El Leben köylerini ağır silahlarla bombaladı.

İşgal güçleri, Minbic'in batısındaki Cerada ve Mehsenlî köylerine yönelik de işgal saldırıları gerçekleştirdi. Minbic kentinin kuzeydoğusundaki Al Hoşariye ve Cat köyleri de saldırıların hedefi arasında yer aldı. Bombardımanın yoğun şekilde devam ettiği öğrenildi.

KOBANÊ KÖYLERİNE YOĞUN BOMBARDIMAN
Türk devleti, Kobanê'nin batısındaki Zor Mixar ve Ehmed Mûnîr köyleri ile Şiyûx Jêrîn beldesini ağır silahlar ve havanlarla bombaladı. Ziyaret köyü de hedef alındı.

Kobanê'nin batısındaki Aşmê köyünde Suriye rejim güçlerine ait nokta işgalci Türk ordusu tarafından obüs ve tanklarla bombalandı.

ŞEHBA KÖYLERİNE HAVA SALDIRILARI
İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Şehba bölgesine bağlı Şera'nın Malikiye ve Kefer Atûn köyleri ile Bêlûniyê köyünü bombaladı. Şex İsa köyünün de uçaklarla bombalandığı öğrenildi.

Bêlûniyê köyüne yönelik hava saldırısı esnasında Şam hükümetine bağlı 2 rejim askerinin yaralandığı bildirildi.

YOĞUN SİHA HAREKETLİLİĞİ
Kuzey ve Doğu Suriye sınır hattında işgalci Türk devletine ait SİHA'ların hareketliliği yoğun biçimde yaşanıyor.

Foto: Arşiv