28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava kentleri savaş uçaklarıyla bombalandı

İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerini savaş uçakları ile bombaladı. Can kayıpları yaşanan bombardıman gece boyunca devam etti.

İşgalci Türk devleti, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik dün akşam saatlerinde Kobanê, Şehba, Dêrik, Zirgan ve Girê Spî bölgelerini kapsayan bir saldırı başlattı. Önceki günlerde SİHA'larla süren saldırılarda bu kez savaş uçakları ve ağır silahlar ile bombardıman yapıldı.

TEQİL BEQİL'E YARDIMA GİDENLER HEDEF ALINDI
Dêrik'e bağlı Teqil Beqil köyü kırsalı savaş uçakları tarafından 4 kez bombalandı. İlk saldırının ardından bombalanan yere giden bölge halkı da hedef alındı. Savaş uçakları tarafından bombalanan bölgede 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı öğrenildi. 

KOBANÊ SAVAŞ UÇAKLARIYLA BOMBALANDI
Savaş uçakları tarafından yoğun olarak hedef alınan kentlerin başında Kobanê yer aldı. Kentin batısındaki Kobanê Ormanı ve Cerablus yolunun yanı sıra kentin güneyindeki Miştenur Tepesi ile doğusundaki Helince köyü ile  Kaniya Kurda mahallesi savaş uçakları tarafından bombalandı.

ŞAM HÜKÜMET GÜÇLERİNE AİT ASKERİ NOKTALAR DA VURULDU
İşgalci Türk devleti, Zirgan'ın Til Hermel köyünü, Girê Spî ve Şehba bölgelerini de savaş uçakları ile bombaladı. Zirgan, Girê Spî ve Til Rifat'ta bulunan Şam hükümetine ait askeri noktalar da hedef alındı. Zirgan'da 2 Şam hükümeti askeri yaralandı.

Girê Spî'nin Qizêlî köyünde Şam hükümet güçlerine ait askeri noktaya yönelik bombardımanda, ölü ve yaralılar olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şehba'nın Til Rifat ilçesinde yapılan bombardımanda da can kayıpları olduğu belirtildi.