28 Eylül 2024 Cumartesi

QSD ve HRÊ'den işgalcilere misilleme eylemleri

QSD ve HRÊ işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı yaptıkları misilleme eylemlerine ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, 4-18 Aralık tarihleri arasında 18 çetenin öldürüldüğü, 6 çetenin ise yaralandığı belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri(QSD) Basın İrtibat Merkezi 4-18 Aralık tarihleri arasında işgalci güçlerin saldırıları ve gerçekleştirdikleri misilleme eylemlerine ilişkin açıklama yayınladı.

QSD 19 Kasım'dan itibaren işgal saldırılarının aralıksız sürdüğüne dikkat çekti. İşgal altında ki bölgelerden birçok kez sızma girişimi olduğu ve bunların geri püskürtüldüğünü belirtti. Açıklamada Til Temir'in Dibsa ve Êrişa köylerinde işgalcilerin saldırdığı ve QSD'nin karşılık vermesi sonucu 10 çetenin öldürüldüğü kaydedildi. Çetelere ait çok sayıda silah ve teçhizat ele geçirildi.

QSD açıklamasında çetelerin Til Temir ve Zirgan'a bağlı köylere de saldırı ve sızma girişimleri olduğunu belirtti. Bu saldırılarda 8 çete üyesi öldürülürken 6'sının da yaralandığı belirtildi. Açıklamanın sonunda misilleme eylemlerinde toplamda 18 çetenin öldürüldüğü ve 6 çete de yaralandığı açıklandı.

HRÊ EYLEM YAPTI: 2 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ 2 POLİS YARALANDI
Êfrîn Kurtuluş Güçleri(HRÊ) de işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı yaptığı eylemlere ilişkin açıklama yayınladı. HRÊ yaptığı açıklamada, 2 çete üyesinin öldürüldüğü 2 polisin ise yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, 19 Kasım'dan itibaren işgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin artan saldırılarında halkın yaşam alanlarının hedef alındığına dikkat çekildi. HRÊ 4 Aralık'da Ezaz'da misilleme eylemi yaptıklarını belirtti. HRÊ, Özel Harekat Polis Karargahına yönelik gerçekleştirdikleri eylemde 2 polisin yaralandığını ve bir aracın patlatıldığını kaydetti.

HRÊ ayrıca 6 ve 7 Aralık günleri Bab ve Marê de suikast eylemi yaptıklarını ve iki çetenin öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamanın sonunda "İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına karşı misillemelerimiz devam edecektir" denildi.