28 Eylül 2024 Cumartesi

QSD Komutanlığı: İşgalci Türk devletinin katliamları cevapsız kalmayacak

QSD Komutanlığı, dün akşamdan bu yana süren işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu saldırı sadece Kürt halkına yönelik değil. Bu saldırının hedefi Kuzey ve Doğu Suriye'nin bütün parçalarıdır" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin dün gece başlayan saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Türk devletinin uzun süredir Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik kapsamlı bir saldırı hazırlığı yaptığını belirten QSD Genel Komutanlığı, geçtiğimiz hafta İstanbul'da yaşanan bombalı saldırının işgal saldırılarına bahane edildiğini kaydetti.

Geceyarısından itibaren Şehba'dan Derik'e kadar geniş bir alanda hava saldırıları gerçekleştirildiğini hatırlatan QSD Genel Komutanlığı, Derik, Dirbesiye, Zirgan, Kobanê, Til Rıfat ve Şehba bölgelerinin hedef alındığını ve saldırıların sabah saatlerine kadar aralıklı olarak devam ettiğini dile getirdi.

Derik ilçesine bağlı Teqil Beqil köyünde büyük bir katliam yaşandığını dile getiren QSD Genel Komutanlığı, köy yakı ındaki elektrik istasyonunun hedef alındığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi: "İlk saldırıda elektrik kurumunun bir çalışanı şehit oldu. İlk saldırının ardından, halk yaralılara yardıma gitmek istediğinde, işgalci Türk ordusunun savaş uçakları bir kez daha halkı hedef aldı ve büyük bir katliam gerçekleştirdi. Sonuç olarak, 11 sivil şehit oldu, 5 sivil yaralandı. Elektrik dağıtım merkezi büyük zarar gördü.

Dirbesiye bölgesinde buğday silolarının hedef alındığını belirten QSD Genel Komutanlığı,ambarlarda nöbet tutan 2 nöbetçi ile Zirgan hattında bir savaşçılarının hayatını kaybettiğini kaydetti. Yoğun hava saldırıları yaşanan Kobanê'de 3 sivilin yaralandığını ifade eden QSD Genel Komutanlığı, gece boyunca yaşanan saldırılarda 15'ten fazla Suriye rejim askerin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Türk devletinin bu saldırılarla, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik soykırımcı yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten QSD Genel Komutanlığı, "Bu saldırı sadece Kürt halkına yönelik değil. Bu saldırının hedefi Kuzey ve Doğu Suriye'nin bütün parçalarıdır" dedi.

QSD güçlerinin DAİŞ ve işgalci Türk devletinin tüm saldırılarına karşı bölgeyi koruduğu hatırlatılan açıklamada, "Bundan sonra da bu tarihi misyonu büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz. İşgalci Türk devletinin katliamları cevapsız kalmayacak. Etkili cevaplar uygun yer ve zamanda verilecektir" diye belirtti.

Türk devletinin saldırılarına karşı bölge halklarına çağrıda bulunan QSD Genel Komutanlığı, "İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı halkımızın birlik, beraberlik ve kararlılığını sonuna kadar güçlendireceğine inanıyoruz. İşgalci Türk devleti ve işbirlikçilerine karşı güçlü bir tavır alacaktır" dedi.

Saldırılarda yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyen QSD Genel Komutanlığı, "Onların mücadelesine ve anılarına sahip çıkacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz" diye belirtti.