28 Eylül 2024 Cumartesi

QSD Komutanı Ebdi: Direnişe hazırız, savaş çıkarsa her yere yayılır

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Türk devletinin dün akşam savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin çağrı yayınladı. İstanbul/Taksim saldırısının yeni bir saldırıya bahane edildiğini belirten Ebdi, "Gücümüz bu saldırılara hazırdı. Zarar verebileceklerine inanmıyoruz. Türk devleti bir savaş başlatırsa, savaş sadece bu bölgede kalmaz her yere yayılır" uyarısında bulundu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Türk devletinin dün akşam savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırılar sürerken yayınlanan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"An itibariyle Türk devletinin savaş uçaklarının saldırıları sürüyor. Saat 12.00'de başladı. Şehba bölgesinden Dêrik'e kadar birçok yeri hedef aldılar. Bu saldırılar sürüyor. Bu saldırılarda askeri noktalarımız ve sivil yerleşim yerleri arasına bir ayrım koyulmadan hedef alındı. Belli bir sayıda şehit ve yaralılarımız var."

Saldırıların bir süre daha devam edeceği yönünde bilgi edindiklerini belirten Ebdi, Türk devletinin İstanbul Taksim'de yapılan bombalı saldırı sonrasında Kuzey ve Doğu Suriye'yi hedef gösterdiğini hatırlattı. Ebdi şunları dile getirdi: "İstanbul'da gerçekleşen terör olayıyla hiç bir ilişkimiz yok. Bütün dünya biliyor ki bizim güçlerimizin hatta hiçbir Kürt tarafının sivillerin hedef alındığı bu olayla ilgisi yoktur. Herkes bunu biliyor. Biz de önceden resmi bir açıklama yaptık. Bu olay Türkiye istihbaratının bir oyunudur. Türk devletine bağlı çeteler yoluyla yapılmıştır. Şimdi de bu bölgeyi, güçlerimizi suçlamak istiyorlar."

'SAVAŞ ÇIKARSA GENİŞ BİR ALANA YAYILIR'
Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik kapsamlı bir saldırı için bir yıldır hazırlık yapıldığını belirten QSD Genel Komutanı Ebdi, "Bundan haberimiz var. Türk devleti İstanbul saldırısını kendisine bahane etti. Bu esas üzerinden bugün bunları gerçekleştirdi. Hedefi halkımızından intikam almaktır. Bu bölgenin kazanımlarından intikam alacak. Bölgenin huzurunu bozmak, halkı boşaltmak Erdoğan'ın bir seçim oyunudur. Herkes bilsin ki bu saldırılar hiçbir zaman irademizi kırmıyor" şeklinde konuştu.

Bu tür saldırılara karşı hazırlıklı olduklarını belirten Ebdi şu ifadeleri kullandı: "Gücümüz önceden bu saldırılara hazırdı. Bu yüzdende büyük bir zarar verebileceklerine inanmıyoruz. Ama bu saldırı herkese zarar verecek. Eğer Türk devleti saldırılarına devam ederse, bundan herkes zarar görecek. Biz şu an büyük bir savaşın çıkmasını istemiyoruz. Bu yüzden elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ama Türk devleti bize yönelik bir savaş başlatırsa buna hazırız. Biz ve halkımız büyük bir direnişe hazırız. Savaş sadece bu bölgede kalmaz her yere yayılır. Büyük bir savaş gerçekleşecektir. Herkes de bu savaştan etkilenecektir. Bu yüzdende ilişkili herkese görevinizin başına geçin, Türk devletinin bu vahşi saldırılarının önünü kapatın diyoruz."

HALKA ÇAĞRI: HALKIMIZIN EVLERİNDE KALMALARINI İSTİYORUZ
Türk devletinin savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin Kuzey ve Doğu Suriye halklarına çağrı yapan Ebdi şöyle devam etti: "Halkımızdan zarar görmemeleri için evlerinde kalmalarını istiyoruz. Çünkü aldığımız bilgilere göre bombardıman biraz daha devam edecek. Türk devletinin şimdiye kadar hiçbir yerde karadan sevkiyatı yok. İntikam hedefiyle bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Biz de askeri güç olarak tedbirimizi aldık. Halkımızın zarar görmemesini istiyoruz. İç Güvenlik Güçlerinin talimat ve perspektiflerine göre hareket edin."