28 Eylül 2024 Cumartesi

QSD işgal güçlerine yanıt verdi, çeteler ağır kayıplarla geri çekildi

Son iki günde yağışlı hava nedeniyle SİHA saldırılarını sürdüremeyen Türk devleti ve çetelerinin sızma girişimleri de boşa çıkarıldı. QSD güçleri, işgal güçlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırıları sürerken, Demokratik Suriye Güçleri sızma yapan çeteleri püskürttü, işgal güçlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi.

İşgalci Türk devletinin 19 Kasım gecesi savaş uçakları, silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve obüs bombardımanı biçiminde başlattığı saldırılar sürerken, yağışlı hava nedeniyle havadan keşif faaliyetleri kesintiye uğradı.

Türk devletinin saldırılarında oldukça sınırlı sayıda kayıp veren Demokratik Suriye Güçleri (QSD), bugün işgal güçlerine yanıt verdi, ağır darbeler vurdu.

ZİRGAN'DA ÇETELER CEZALANDIRILDI
QSD güçleri, işgalci Türk devletinin Til Temir-Zirgan arasındaki Minax ve Kenhîr üslerine operasyon gerçekleştirdi, eylem sonucunda 4 çete öldürüldü. Edinilen bilgilere göre; bölgeye ulaşmaya çalışan çete takviyesi de boşa çıkarıldı.

QSD güçleri, Zirgan'a bağlı Bobî Köyünde çetelerin saldırı girişimini püskürttü. İlk çatışmada iki çete mensubu öldürüldü. Daha sonra Um Işbê köyüne çekilen işgal güçleri ağır silahlarla vuruldu. 4 çete mensubunun öldürüldüğü açıklandı.

Türk devleti, çatışmaların ardından Zirgan'ın Dada Ebdal ve Bobî köylerini ağır silahlarla hedef aldı.

QSD: 12 İŞGALCİ TÜRK ASKERİ VE 8 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ
QSD Basın Merkezi, işgalci çetelere yönelik son 5 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 12 Türk askerinin ve 8 çete mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

KOBANÊ'DE SALDIRILAR SÜRÜYOR
Yoğun bombardıman ile QSD güçlerine kayıplar verdirmeye çalışan Türk devleti, sonuç alamaması üzerine sivil yerleşim alanlarına yönelik bombardımanlarını sürdürdü. Kobanê'nin batısındaki Zormexar ve Ziyaret köyleri ile kentin doğusundaki Koran köyü ağır silahlarla bombalandı. Zormaxar'daki Suriye rejim güçlerine ait nokta da hedef alındı.

Ayn İsa bölgesinde ise M4 Karayolu çevresi ile eskiden DAİŞ çetelerinin ailelerinin tutulduğu kampın bulunduğu alan ağır silahlarla bombalandı.

MİNBİC KÖYLERİNE TOP ATIŞLARI
İşgalci Türk ordusu, Şeyh Nasır köyündeki işgal üssünden Minbic'in kuzeybatısındaki Seyda köyünü havan topları ile hedef aldı.

ŞEHBA KÖYLERİNE YOĞUN BOMBARDIMAN
İşgalci Türk devleti, Şehba kantonuna bağlı 2 köyü bombaladı. Hirbil ve Semoqa köylerine yönelik saldırının detaylarına henüz ulaşılamadı.