28 Eylül 2024 Cumartesi

'Qamışlo'daki patlama bir katliam planıydı'

Qamişlo'daki bombalı saldırının hedefi olan Cizîrê Bölgesi Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, kurum çalışanlarının hedef alındığı bir katliam planlandığına dikkat çekti, "İşgalci ve soykırımcı saldırılar irademizi kıramayacak" dedi.

Cizîrê Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde kurum binası önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Patlama alanında düzenlenen basın toplantısında Bakanlık Kadın Bürosu Sözcüsü Henan Iniz ve tarafından, Bakanlık Eş Başkan Yardımcı Feysel El Xidir açıklama yaptı. Bakanlık adına iki dilde gerçekleştirilen açıklamada, Türk devletinin kirli savaş yöntemleri kullanarak yıllardır Kuzey ve Doğu Suriye halklarına ve kurumlarına saldırılar düzenlediğine dikkat çekildi.

Bakanlık çalışanlarını taşıyan araca yerleştirilen patlayıcı düzeneği ile bir katliam planlandığı belirtilen açıklamada, "İşgalci Türk devleti benzer katliam ve saldırılarla toplumda korku oluşturup, irade kırarak teslim almayı amaçlıyor. Eğitim ve Öğretim Bakanlığı'nın hedef haline getirilmesi yarınımıza ve çocuklarımıza yönelik saldırıdır" denildi.

Uluslararası kuruluşların Türk devletinin işgal saldırılarına sessiz kaldığı vurgulanan açıklamada, sessiz kalan tüm güçlerin saldırıların ortağı olacağı ifade edildi. Açıklamanın sonunda, "Hiçbir güç irademizi kıramaz ve geleceğimizi karartamaz" denildi.