25 Eylül 2024 Çarşamba

PYNK: ENKS ile genel bir anlaşmaya varmamıza az kaldı

ENKS ile stratejik diyalogu sürdürdüklerini belirten PYNK, uluslararası ve ulusal alanda Kürt halkının haklı davasını temsil edecek genel bir anlaşmaya varmalarına az kaldığını belirtti.

Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî'nin ENKS ile aralarında bir süre devam eden ancak durma noktasına gelen ulusal birlik görüşmelerine devam etme çağrısına ilişkin açıklama yaptı.

Kürtler arası diyaloğun, DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî'nin girişimi ve ABD'nin doğrudan gözetimi ile başladığını belirten PYNK, "Kürt ve Kürdistani çevreler ve uluslararası müttefiklerin, bu diyalogu memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Çünkü bu diyalogun başarılı olması, Kuzey ve Doğu Suriye'de istikrarın sağlamasında önemli rol oynayacaktır. Bu da Suriye krizinin siyasi çözümünün temeli olacaktır. Kürtler arası diyalog, genel ulusal diyalogun ilk adımıdır. Bu süreçte karşılaştığımız tüm zorluk ve engellemelere rağmen ENKS ve PYNK arasında birçok konuda anlaşma oldu" dedi.

PYNK, Kürt bilincinin oluşacağı, bağımsız siyasi kararların ortaya çıkacağı, Kürt halkının hayallerinin ve umutlarının gerçekleşeceği, uluslararası ve ulusal alanda Kürt halkının haklı davasını temsil edecek genel bir anlaşmaya varmalarına az kaldığını kaydetti.

PYNK, diyaloğun başarısının ulusal dava için stratejik olduğunu ve devam edeceğini ifade etti.

Önceki anlaşmalara bağlı olduklarını kaydeden PYNK, Kürt, Kürdistani, ulusal ve müttefik güçleri PYNK ve ENKS diyaloglarına destek vermeye çağırdı. PYNK ayrıca, Kürt basın kuruluşlarını iki tarafı bir araya getirmek için çalışma yürütmeye çağırdı.