28 Eylül 2024 Cumartesi

PTT şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahiplerine yapılacak nakdi destek ödemesi bugün başladı. Bu nedenle PTT önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılacak nakdi destek ödemesi bugün başladı. Ödeme planı iyi yapılmadığı için PTT önünde yine uzun kuyruklar oluştu, emekçiler virüs tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara ödemeleri, bugün yapılırken İstanbul'daki birçok PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluştu. Bir çok şubede ATM'lerde "bozuk" olduğu gerekçesiyle işlem yapılamadığı için uzun kuyruklar oluştu, işlemler gişelerden yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılacak nakdi destekler, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara bugün, 1 ve 6 olanlara yarın, 2 ve 7 olanlara 3 Nisan, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan, 4 ve 9 olanlara ise 5 Nisan'da dağıtılacak.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu" veya "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" kapsamında düzenli merkezi sosyal yardım alan 2 milyon 111 haneye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1000'er lira ödeme yapılacağı duyurulmuştu.