28 Eylül 2024 Cumartesi

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Koronavirüs tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Dr. Cemil Taşçıoğlu Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Taşçıoğlu için başsağlığı mesaj yayınlayan TTB, sağlık emekçilerini koruyacak tedbirlerin bir an önce alınmasını istedi.

İSTANBUL - İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Dr. Cemil Taşçıoğlu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Taşçıoğlu, 16 Mart'ta hastalık belirtileri göstererek hastanede karantina altına alınmış ve 17 Mart'ta test sonuçları pozitif çıkmıştı.

Cemil Taşçıoğlu'nun ölüm haberini oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından "Canım babam Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" paylaşımıyla duyurdu.

'HEKİMLER COVİD-19'DA İLK KAYIPLARINI VERDİ'
TTB de twitter hesabından yaptığı paylaşımda üzüntüleini dile getirirken, hükümeti tekrar uyardı. Hekimlerin ilk kayıplarını vermeye başladığını söyleyen TTB şu paylaşımda bulundu: 

"Hocamız, meslektaşımız Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettik. Covid-19 salgınında sağlık hizmeti sunan hekimler ne yazık ki ilk kayıplarını verdiler. Sağlık çalışanlarını koruyacak tedbirlerde aksama olmamasını bir kez daha hatırlatır, değerli hocamızın ailesine başsağlığı dileriz."