28 Eylül 2024 Cumartesi

Piroğlu: Türküler susmayacak, halaylar durmayacak

Küçükçekmece Kaymakamlığının keyfi yasağına karşı açıklama yapmak isteyen MKM sanatçıları gözaltına alındı. Yasak kararına ve gözaltılara tepki gösteren HDP Milletvekili Piroğlu, iktidarı uyardı ve "Türküler susmayacak, halaylar durmayacak" dedi.

Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) Yahya Kemal Beyatlı gösteri salonunda düzenlemek istediği 31. yıldönümü kutlaması Küçükçekmece Kaymakamlığının keyfi gerekçesiyle yasaklandı.

Gösteri salonu önünde duruma tepki göstermek için açıklama yapmak isteyen MKM sanatçıları gözaltına alındı.

Gözaltına alınan sanatçılardan birinin sazını eline alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Mileltvekili Musa Piroğlu, sanatçıların Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyeti'ne götürüleceğini belirtti. Piroğlu, "İktidarın Kürdün diline ve müziğine düşmanlığı devam ediyor bu artık yasak ötesine geçti. Bu zorbalığın tekrar ediş haliyle karşı karşıyayız. Muhalefetin nefes aldığı her yerde engellemek üzere bu yığınağı ve barikatı kuruyor" dedi.

Piroğlu, iktidara şu uyarıyı yaptı: "Yasaklarla, zorbalıkla sesimizi, müziğimizi kısamazlar, halayları durduramazlar. Türküler susmayacak, halaylar durmayacak!"

MKM ise yaptığı sosyal medya açıklamasında HDP Bağcılar ilçe örgütünde bütün yasaklamalar karşı kutlama yapacaklarını duyurdu.