28 Eylül 2024 Cumartesi

Öztürk'e polis tacizi ve tehdidi sürüyor

506 gündür ev hapsinde olan devrimci tutsak Ayten Öztürk'ün evi elektronik kelepçe sorun verdiği gerekçesiyle bir kez daha basıldı. Kapısının önüne "akrep"  denilen zırhlı araçlar ve sivil polis araçları yığılan Öztürk, sosyal medyada durumu paylaştı ve dayanışma çağrısı yaptı.

MİT tarafından Lübnan'da kaçırılan, altı ay sistematik işkence gördükten sonra Türkiye'ye getirilen ve 3 buçuk yıl tutsak edilen devrimci Ayten Öztürk'e yönelik saldırılar sürüyor. Öztürk, ev hapsi adli kontrolüyle tahliye edildiği gün hapishanenin kapısından tekrar gözaltında alınmış bir davası daha olduğu gerekçesiyle bir gece gözaltında tutulmuştu.

506 gündür ev hapsinde olan Öztürk, sistematik şekilde polis tacizine uğruyor. Özel harekat polisleri tarafından daha önce de evi basılan, katledilmekle tehdit edilen, kapısının önüne defalarca "akrep" denilen zırhlı araçların yığıldığı Öztürk'ün evine dün gece yine polisler gitti.

Öztürk'e takılan elektronik kelepçe bir hafta önce değiştirilerek mesafe ayarlaması yapılmasına rağmen dün Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden arandı. Eve olduğu teyit edildi. Ardından Öztürk'ün evinin önüne "akrep" denilen iki zırhlı ve üç sivil araç yığıldı. Polislere de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'yle görüştüğünü bir sorunun olmadığını belirten Öztürk'e polisler, bir saate Denetimli'den memurların geleceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından yaşananları duyuran Öztürk, halka göz dağı vermek amaçlı olduğunu kaydetti. Kendisine uygulanan sistematik işkencenin ve haksız cezanın üzerinin örtülmek istendiğini söyleyen Öztürk, "Ne evimin önüne doluşan zırhlı araçlar, ne de terör estirerek karşıma geçip tutulan uzun namlulu silahlar benim haklılığımın, meşruluğumun ve bir gün adalet mücadelemi mutlaka kazanacak olmamın önüne geçemez. Bugüne kadar polisin ev baskınlarında da bana yönelttiği tehditlerden 2 Kasım günü evimin binlerce polis ve helikopterlerle kuşatılmasından, bu anlamsız kelepçe sorunlarından, telefonla aramalardan ve mahkemeyi etkilemek için tutulan yalan raporlardan biliyorum ki komplo peşindeler. Son derece haksız, hukuksuz bir ceza verdikleri halde" dedi.

Altı boyunca maruz kaldığı sistematik işkenceyi hatırlatan Öztürk, mücadeleden vazgeçmeyeceğini yineledi. İşkencehaneden halkın sahiplenmesiyle çıktığını da ekleyen Öztürk, direnenlerin mutlaka kazanacağını söyledi ve devam etti: "Tüm halkımıza bir kez daha duyuruyorum ki; başıma gelebileceklerden AKP'nin polisi sorumludur. İşkencelerden halkın sahiplenmesiyle nasıl çıktıysam bu adaletsizliği de halkla birlikte yeneceğimize inanıyorum. Mutlaka biz kazanacağız. Çünkü haklıyım, meşruyum ve halkın yanındayım!"