27 Eylül 2024 Cuma

Özgür Serhat yazdı | Özgür Namoğlu'ndan Firat Newal'e adanmış genç bir ömür

Devrimcilik dışında bir yaşamı, parti ve yoldaş ortamları dışında bir dünyası yoktur. Burjuva kapitalist kültür, heves, alışkanlık Firat yoldaşa uzaktır, yaşadığı gibi düşünür, düşündüğü gibi yaşar. Aklı ve duygusu birbirini tamamlar, hedefleri ve istekleri uyumlu ve bir bütündür. Mutlu bir devrimcidir Firat yoldaş. Yürüdüğü yolu bilinçle yürür, ezilenlerin kurtuluşu davasına adamıştır kendisini, tüm bağlarından kurtulmuş, özgürlüğün sınırsız ufku ile kavgaya atılmış, komünist toplumun yeni insan prototipidir. Genç kuşak devrimcilerin nasıl bir devrimci kişilik, nasıl bir devrimci yaşam, nasıl bir örgütlü duruş sorularının ışıl ışıl yanıtıdır Firat Newal. Kuşanmış olduğu niteliklerle genç yoldaşların komutanlık ve öncülük okuludur.

Firat yoldaşı nasıl anlatmalı ve nasıl anlamalı? Bu soruyu önce kendime soruyor ve çıkardığım sonuçları tüm yoldaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Genç komutanlarımızdan Firat yoldaş, yüzü ileriye dönük ve gelişmeye açık nitelikleriyle gelecek kuşağın sembol özelliklerine sahip seçkin bir komünistti. Çağın tekniği ve teknolojisi ile gerilla savaşını buluşturan, yaratıcı yetenek ve yenilikleri parti hazinesine kazandıran Firat yoldaş, bu niteliklerini sergilerken komünist dünya görüşü ve devrimci kararlılık çizgisinde ilerlemeyi esas alır, tekniğe hakimiyeti ile birikim ve yeteneklerini ideolojikleştirir, işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluş savaşına seferber eder.

Firat yoldaş, devrimci kişiliği ve komünist nitelikleri ile profesyonel devrimcilik çıtasını yükseltir, başta genç kuşak kadrolar olmak üzere tüm parti kuvvetlerine örnek olacak duruşu ile öne çıkar. Yüzünde tebessümü eksik olmaz, parti ortamlarında olgun ve sakin hali ile dikkat çeker, söz ve davranışlarında ciddiyet ve derinlik kendisini hissettirir. Yoldaşlarla ilişkilerinde alçak gönüllü, uzmanlık alanı söz konusu olduğunda mahcup olurcasına mütevazıdır. Çağdaş teknik ve teknolojinin karmaşık sistemleri üzerinde bilim insanı sabrı ve titizliği ile çalışan Firat Newal ile beton döken, kaynak yapan, toprak taşıyan, elektrik kablosu döşeyen, marangoz aletleri ile çalışan Firat, aynı Firat Newal'dir. Yaşamında ve devrimci çalışmalarında disiplin ve kurallılığı ile bilinir, her daim örgütsel hareket eder, ilkelidir, doğal hali ile bile çevresindeki yoldaşları bu çizgide hareket etmeye teşvik eder.

Çok yönlü ve çok renkli bir yoldaştır, mizah yeteneği gelişkin, zeka ürünü esprileri ile gülümseten, eleştiren, düşündüren Firat yoldaş, sıkı bir sporcu, aynı zamanda zengin halk oyunu repertuvarına sahiptir. Bağımsız düşünebilen, fikir oluşturan, eleştiri gücü olan bir yoldaştır. Teknik ve teknolojiye hakimiyeti, üretkenliği, birikim ve donanımı ile ideolojik-teorik alanda kendi gelişimini yönetmede iradeli, yöntemli ve planlıdır. Marksizm leninizm, sosyalizmin sorunları, Rojava devriminin gelişim yönü ve ihtiyaçları üzerine sistemli çalışmalar yapar, okur, düşünür, tartışır ve yazar. İlgi alanı ve yönelimini tek yönlü ya da bireysel merak çerçevesinde değil, devrimin ve partinin gelişim ihtiyaçları yönünde örgütler.

Firat yoldaş, küçük yaşlardan itibaren parti ortamında büyümüş, parti kültürü ve parti ahlakı ile yetişmiş, kişiliği parti değerleri ile yoğrulmuştur. Devrimcilik dışında bir yaşamı, parti ve yoldaş ortamları dışında bir dünyası yoktur. Burjuva kapitalist kültür, heves, alışkanlık Firat yoldaşa uzaktır, yaşadığı gibi düşünür, düşündüğü gibi yaşar. Aklı ve duygusu birbirini tamamlar, hedefleri ve istekleri uyumlu ve bir bütündür. Mutlu bir devrimcidir Firat yoldaş. Yürüdüğü yolu bilinçle yürür, ezilenlerin kurtuluşu davasına adamıştır kendisini, tüm bağlarından kurtulmuş, özgürlüğün sınırsız ufku ile kavgaya atılmış, komünist toplumun yeni insan prototipidir.

Genç kuşak devrimcilerin nasıl bir devrimci kişilik, nasıl bir devrimci yaşam, nasıl bir örgütlü duruş sorularının ışıl ışıl yanıtıdır Firat Newal. Kuşanmış olduğu niteliklerle genç yoldaşların komutanlık ve öncülük okuludur.

Uzmanlık akademilerinin eğitimci komutanı Firat yoldaştan ders almaya devam edecek, bizlere teslim ettiği bayrağı daima yükseklerde dalgalandıracağımıza söz veriyoruz.