28 Eylül 2024 Cumartesi

Ölümsüzleşenler Elif Karatekin Demirci şahsında anıldı

"Ölümsüzlerimizi anıyoruz" etkinlikleri kapsamında, Elif Karatekin Demirci Köln'de bulunan mezarı başında anıldı. Anmada, "Ölümsüzleşenlerimizden öğrenerek birkaç adım ileriye çıkmaktır" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) "Kasım şehitler ayı" etkinlikleri kapsamında Elif Karatekin Demirci Almanya'nın Köln kentinde bulunan mezarı başında anıldı. "Ölümsüzlerimizi anıyoruz" şiarlı anma, Karatekin Demirci şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesine can veren şehitler için saygı duruşuyla başladı.

MLKP adına yapılan konuşmada, Kasım ayının komünistler için ne anlama geldiğine vurgu yapıldı. Devrimin güncelliği ve mücadelenin yarattığı fırsatlara dikkat çekilen konuşmada, devrimi hazırlama çabamızda, görevimiz "ölümsüzleşenlerimizden öğrenerek birkaç adım ileriye çıkmaktır" denildi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada, Kasım ayının, komünistlerin kendi devrimciliklerini masaya yatırdığı bir dönem olduğuna, burada devrimciliğin ölçüsünün ölümsüzlerin idealleri olduğuna değinildi. Nerede olursa olsun mücadeleye gönül veren herkesin kendini devrimin ihtiyaçlarına göre konumlandırması çağrısında bulunuldu.

Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) adına yapılan konuşmada ise özellikle genç kadınların Elif Demirci'in yaşam hikayesinden öğrenebileceği çok şey olduğu belirtilirken, ölümsüzlerin ideallerinin, ancak onların hikayelerini anladıkça ve anlattıkça yaşayacağı kaydedildi.

Anma, "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor" sloganı ile bitirildi.