27 Eylül 2024 Cuma

Oluç: Boyun eğmediğimizi Soylu'nun iyi bilmesi lazım

HDP Esenyurt İlçe Örgütü, eski eşbaşkanları Edip Karçik'in 'yanlış ihbar' sonucu evine baskın düzenlenmesini ilçe binalarının önünde protesto etti. Açıklamada devletin 90'lı yılları aratmayan yöntemlere başvurduğuna dikkat çekilirken, HDP Milletvekili Saruhan Oluç ise "Boyun eğmediğimizi Süleyman Soylu'nun iyi bilmesi lazım" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Edip Karçik'in evine baskın düzenyelen polisler, aileyi darp ettikten sonra 'yanlış ihbar' deyip evi terk etmesine ilişkin HDP Esenyurt İlçe binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, milletvekilleri Züleyha Gülüm, HDP İstanbul il Eşbaşkanı Erdal Avcı'nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Polis ablukası altında gerçekleşen açıklamayı HDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Ercan Sağlam yaptı. Sağlam, iktidarın 90'lı yılları aratmayan yol ve yöntemlere başvurduğuna dikkat çekerek, "Evine arama gerekçesiyle, arama izin belgesini göstermeden zorla girmeye çalışan özel hareket öncelikle Nedim Karçık'ı ve başta yatakta tedavisi devam eden kardeşi olmak üzere aile yakınlarını silah zoruyla yere yatırmış ve darp etmiştir" dedi.

'AKP YENİDEN KÜRT HALKINI TEHDİT EDİYOR'
Evde yaşanan saldırıya karşın özel harekat polislerinin "yanlış adres" bahanesine sığındığını belirten Sağlam, "Kürt halkını yeniden tehdit eden AKP iktidarı, bu yöntemlerle gözdağı vermeye çalışmaktadır" şeklinde konuştu.

Hukuk dışı yöntemlere boyun eğmeyeceklerini söyleyen Sağlam, "Bu karanlık planları tek tek teşhir etmeye devam edeceğiz. Tansu Çiller'e, Mehmet Ağar'a, o dönemin tetikçilerine ve onların yöntemlerine bel bağlayanlar bir kez daha kaybedeceklerdir" dedi.

Sağlam, ilçe örgütü olarak hukuki yola başvurduklarını ve bu suçu işleyenlerin hesap vereceğini kaydetti.

'YILLARDIR BOYUN EĞMEDİĞİMİZİ SOYLU'NUN BİLMESİ LAZIM'
Sağlam'ın ardından konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise yaşananların haydutluk olduğu söyledi. Oluç, "Evine baskın yapılan arkadaşımız ilçede herkes tarafından tanınan, etkinliklerde emniyet güçleriyle yüz yüze görüşen biriydi, tanınmayan kaçak, göçek insan değildir" dedi.

Baskın sırasında küçük çocukların silahla tehdit edilmesine ilişkin "bunlar normal işler değil" diyen Oluç, şöyle konuştu: "Bunları yapanlar HDP'ye gözdağı vermek istemektedir. İnsanlık dışı davranışlarını kabul etmiyoruz. Böyle işler yaparak siyasi faaliyetimizi engelleyemezsiniz. Bu kadar yıldır boyun eğmediğimizi Süleyman Soylu'nun iyi bilmesi lazım. HDP en büyük 3. partidir. Bu tür davranışlarla küçülmemizi değil, büyümemizi sağladınız."

Yerine kayyum atanan İdil Belediyesi Eşbaşkanı Murat Şen'in 90 yaşındaki annesinin de polisler tarafından darp edildiğini hatırlatan Oluç, ayrıca HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın eski dönemdeki gibi plakasız araçlar tarafından takip edildiğini söyledi.

Sarısaç'ın yanında çalışma yürüten parti meclisi (PM) üyelerinin iktidarın yayın organı Anadolu Ajansı tarafından "terörist vekilin evinde yakalandı" denilerek servis edildiğini söyleyen Oluç, "Er ya da geç hukuk önünde hesap vereceksiniz" diye kaydetti.

Oluç, "Ebediyen hiç bir iktidar kalmaz" dedi ve "FETÖ'cü savcılar hakkımızda her türlü haksızlığı yaptı. Onlar tutuklandı. Şimdi bize bu zulmü yapanlar, bu hukuksuzluğun hesabını verecek" diye konuştu.

Saldırılara son verme çağrısı yapan Oluç, İçişleri Bakanlığı'na da "Hukuk dışı adım atmayın. Bize asla diz çöktüremezsiniz. Yaptığımız siyasettir, bunu da engelleyemezsiniz" diyerek seslendi.

Oluç, bu ayın 23'ünde Ankara'da HDP'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'ni yapacağına dikkat çekerek, "Kongreye binlerce insan gelmesin diye bu göz dağını veriyorlar. Binlerce insanla o kongreye geleceğiz. Kongreden Türkiye'nin her yerinde adalet mücadelemizin mesajını vereceğiz" dedi.