28 Eylül 2024 Cumartesi

Öğrenciler: YÖK'e, genelgeye, Saray'a karşı üniversite ayakta

YÖK'ün kuruluşunun 41'inci yılında İstanbul Şişli'de yürüyüş yapan üniversite öğrencileri, YÖK'e ve iktidara karşı direnmeye devam edeceklerini kaydetti.

12 Eylül darbesi ile kurulan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 41'inci yılında üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi. İstanbul Şişli'de yürüyüş yapan öğrenciler, "YÖK'e, genelgeye, Saray'a karşı üniversite ayakta" yazılı pankartla yol kapattı.

Yürüyüş boyunca "Akademik iflasa karşı, buradayız, direniyoruz", "Bir kadın düşmanı YÖK", "Kayyumlar gidecek biz kalacağız", "KYK hala 850 TL" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, şunları söyledi: "YÖK'ün 41'inci yılında üniversiteliler olarak sokaktayız. Bizler bir gece yarısı kararnamesi ile üniversitelerine kayyum atananlar, eğitim ücretlerine yüzde 100 zam gelenler, 850 lira KYK ile geçinemeyenler, geleceksizleştirilenler, sansür, baskı ve genelge ile zapturapt altına alınmaya çalışanlarız. 41 yıldır YÖK ne yapıyor? Üniversite ve üniversitelileri yasaklarla kalıba sokmaya çalışıyor. Üniversiteyi karakola dönüştürmek istiyor. Rekabeti, hırsı ve bireyciliği kamçılıyor."

Eylem, konuşmanın ardından sona erdi.