27 Eylül 2024 Cuma

ODTÜ öğrencileri faşist provokasyona tepki: ODTÜ bizimdir, bizim kalacak

ODTÜ öğrencileri, faşist çetelerin polis eşliğinde üniversiteye girerek, devrimci üniversite öğrencilerine saldırmaya kalkışmasını Rektörlüğe yaptığı yürüyüşle protesto etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, TGB'li ve ülkücülerden oluşan bir grup faşist çetenin polis eşliğinde devrimci öğrencilere saldırması bugün üniversitede yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Fizik bölümü önünde toplanan öğrenciler, "ODTÜ ayakta AKP'ye direniyor", "TGB defol, ODTÜ bizimdir" sloganlarıyla Rektörlük binası önüne yürüdü. Burada öğrenciler adına konuşan Tunahan Gözlügöl, ODTÜ'nün iktidar tarafından yıllardır baskı ve saldırılar ile sindirilmeye çalışıldığını ifade etti. Bu saldırılar karşısında ODTÜ bileşenlerinin, mücadele birikimlerini gün geçtikçe artırdığını dile getiren Gözlügöl, "Bu provokasyonlarla ODTÜ öğrencilerinin birlikteliğini bozarak kendine alan açmaya çalışan iktidar bir yenisini daha geçtiğimiz günlerde denemeye çalışmıştır. 18 Şubat günü okulda arkadaşlarımızı tehdit eden TGB'li faşistler okuldan öğrenciler tarafından kovulmuştur. Kendilerini 'ODTÜ biziz' gibi tanıtanların ne ODTÜ ile bir bağı vardır ne de ODTÜ'nün demokratik yapısı ve geleneği ile" dedi. Gözlügöl, üniversitenin demokratik ortamını bozarak provokasyon yaratmak isteyenler karşısında yüzlerce ODTÜ öğrencisinin alana geldiğini belirterek polisin ve üniversiteye bağlı iç hizmetler biriminin ise öğrencileri korumadığını dile getirdi.

ODTÜ öğrencisi dahi olmayan TGB'lilerin kampüse rahatça girmesindeki esas sorumlusunun ODTÜ Rektörlüğünde olduğunu ifade eden Gözlügöl, "Dışarıdan gelen çetelerin ellerinde coplarla öğrencileri tehdit etmesi ve yaralamasına göz yuman ODTÜ Rektörü Verşan Kök, ODTÜ'ye rektör olamayacağını bir kez daha kanıtlamıştır. Bugün bizlere ulaşan mail de gösteriyor ki Rektörlük ODTÜ öğrencilerinin değil ODTÜ ile bağı olmayan çetelerin kampüsteki güvenliğini sağlamaya devam edecektir. Biz ODTÜ öğrencileri olarak TGB ve türevlerini okulumuzda asla barındırmayacağız" diye konuştu. Gözlügöl, ODTÜ bileşenlerine ve demokratik kamuoyuna, baskılara karşı bir arada olma çağrısında bulundu.