28 Eylül 2024 Cumartesi

'ÖdemeYapmıyoruz' dediği için gözaltına alınan stajyer avukat serbest bırakıldı

"ÖdemeYapmıyoruz" paylaşımında bulunduğu için gözaltına alınan ÇHD üyesi stajyer avukat Yağız Timoçin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

"Kapitalizm koronadan daha tehlikeli! #ÖdemeYapmıyoruz" paylaşımı yapan stajyer avukat Yağız Timoçin, "kanunlara uymamaya tahrikten" gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

Timoçin, 8 Nisan gecesi evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Ödemiyoruz Hareketi, sosyal medyada “#ÖdemeYapmıyoruz” paylaşımları sonrasında düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı, “Siyasi iktidar, borçlar altında ezilen yoksul milyonların derdine çare arayacağı yerde, tweet atanların peşine düşüyor” dedi.

Bu akşam saatlerinde adli kontrolle serbest bıakılan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi stajyer avukat Yağiz Timoçin, "Ücretsiz izin ve işten atma dayatmalarına karşı işçilerin yanında durduğum ve geçinemeyen milyonlardan biri olarak #ÖdemeYapmıyoruz dediğim için gözaltına alındım. Yurtdışı çıkış yasağıyla serbestim. Geri adım atmak yok, bu bir hakikattir: #ÖdemeyenMilyonlarız" paylaşımıyla serbest bırakıldığını duyurdu.