28 Eylül 2024 Cumartesi

Mustafa Koçak'a zorla müdahale

Ölüm orucu direnişinde olan Mustafa Koçak'a serum takılarak zorla müdahale edildi. İzmir'e giden Koçak ailesi, Şakran Kampüs Hastanesi'ne götürülen Mustafa Koçak ile dayanışma çağrısı yaptı. 

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişinde olan Mustafa Koçak'a zorla müdahale edildiği bildirildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan TAYAD, "Mustafa Koçak'a zorla müdahale edildiği, serum takıldığı bilgisini ailesinden öğrendik" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Koçak ilk serum takıldığı sırada bilinci açık olduğu için serumu söktü. Fakat yeniden serum takıldı. 

İzmir'e giden Koçak ailesi ve avukatları, Mustafa Koçak'ın  zorla götürüldüğü Şakran Kampüs Hastanesi önüne dayanışma çağrısı yaptı. 

HASAN KOÇAK: MUSTAFA'YA MÜDAHALE CİNAYETTİR
Sosyal medyadan paylaşım yapan Mustafa Koçak'ın babası Hasan Koçak, şu çağrıda bulundu: "Bugün Mustafa'ya müdahale etmişler. Tüm ÇHD'li avukatlara da yasak getirmişler.Şimdi İzmir'e gidiyoruz, herkesi İzmir'e davet ediyoruz. Şakran Cezaevi'ne gelsin herkes. Biz bunların adaletini, kanunun tanımıyoruz. Mustafa'yı öldürmesinler, Mustafa'ya müdahale etmek cinayettir. Biz Mustafa'yı kurban vermedik." 

'MÜVEKKİLİMİZİN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ'
Halkın Hukuk Bürosu ise sosyal medya hesabından doktorların Koçak'ın enfeksiyon riski çok yüksek olduğu iddiasıyla avukat görüşünü yasakladığını aktardı. Bu nedenle çok sınırlı bilgi edinebildiklerini kaydeden Halkın Hukuk Bürosu, Koçak'ın hayatından endişe duyduklarını vurguladı. Halkın Hukuk Bürosu, "Hayati tehlikesi olduğu iddiası ile hastaneye götürülen müvekkilimizin Adli Tıp Kurumuna sevki ve derhal tahliyesi gerekir. Bu konuda yapmış olduğumuz başvuruların gereği yapılmamıştır. Müvekkilimiz Mustafa Koçak, Adli Tıp Kurumuna sevk edilerek derhal tahliye edilmelidir" dedi.