28 Eylül 2024 Cumartesi

MLKP MK: Mücadelenin en ön siperlerine koşma günüdür

Faşizme, soykırımcı sömürgeciliğe ve işgale karşı ayağa kalma çağrısı yapan MLKP Merkez Komitesi, "Gün başta Kuzey Kürdistan ve Türkiye olmak üzere, bölgenin tüm antifaşist, antisömürgeci, antikapitalist güçlerinin, devrimci ve komünist partilerinin, gruplarının mücadelenin en ön siperlerine koşma günüdür" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, işgalci Türk devletinin hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Faşizme, soykırımcı sömürgeciliğe ve işgale karşı ayağa kalkma çağrısı yapan MLKP Merkez Komitesi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Faşist sömürgeci Türk sermaye ordusu, PKK yönetimini ve gerilla güçlerini yok etmek, Kürt soykırımı planını uygulamak, kadınları köleleştirmek, halkların boynuna zincir vurmak, Alevi, Êzidî, Hristiyan halkı ve kendisi gibi düşünmeyen Müslüman kitleleri zulme, kana boğmak için saldırıya başladı. Güney Kürdistan'ın özgür alanları, Rojava ve Şengal onlarca savaş uçağı tarafından durmaksızın bombalanıyor. İHA'lar ve SİHA'lar insan avında. Faşist şef Erdoğan sırtını ABD'ye, Rusya'ya, Nato'ya dayamış, insanlık düşmanı, işkenceci, tecavüzcü, ırkçı, politik İslamcı DAİŞ'in yenilgiye uğratılan planını başarmak istiyor.

Türk sermaye ordusu, faşist şeflik rejiminin Rojava ve Medya savunma alanlarındaki MLKP güçlerini ve devrimcileri yok etme talimatı aldığını ilan etti. Doğu Kürdistan'da kadınların öncülüğünde başlayan devrimle sarsılan İran Molla rejimi ırkçı, faşist, Şii düşmanı Erdoğan'a destek sunuyor. Irak ve Suriye egemenleri savaş uçaklarıyla bomba yağdıran TC ile fiili bir işbirliği içinde. KDP, Kürt halkına ihanetini derinleştiriyor, suçlarına yenilerini ekliyor. İnkarcı sömürgeci saldırıların ve savaşın merkezinde Kürt halkı, onu ezme, soykırımdan geçirme, kazanımlarını ortadan kaldırma hedefi var. Fakat bu aynı zamanda Arap ve Fars halklarını hizmetkarı yapma hayaliyle yürütülen bir savaştır. Bölge ülkelerini nüfus alanlarına, Türk sermaye oligarşisinin semireceği pazarlara dönüştürme savaşıdır. Bunları başardığı ölçüde, Türk halkının, özgürlük, insani bir yaşam, toplumsal adalet, ekonomik demokratik haklar isteyen bütün kesimlerine ters kelepçe takma savaşıdır. Bugün sayıları yüzlerle sayılan hapishaneleri adeta birer gaz odasına çevirme savaşıdır.

Türkiye, Kuzey Kürdistan, Rojava, Suriye, Irak ve Güney Kürdistan işçi sınıflarını, kadın güçlerini, gençlerini, emekçilerini, yoksullarını Kürt soykırımını ve bölge halklarının köleliğini hedefleyen bu savaşa karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Ayağa kalkalım; Rojhilat, İran ve Belucistan'da yanmaya devam eden devrim ateşini dört bir yana taşıyalım. Filistin'in, Lübnan'ın, Ürdün'ün, Mısır'ın, Tunus'un, Fas'ın, Cezayir'in antiemperyalist, antifaşist, ve devrimci güçlerini bu kavgada yerini almaya çağırıyoruz. Aynı zamanda Arap halkına ve tüm ezilenlere dönük bu faşist savaş saldırganlığına karşı emekçi halkları harekete geçirelim.

Avrupa'nın antifaşizm, devrim, enternasyonalizm iddialı partilerini, örgütlerini, anarşist grupları; işgalci, yağmacı savaşlara karşı olan ilerici, antifaşist, devrimci işçilerini, kadın ve gençlik kitlelerini hükümetleri, burjuva parlamentolarda temsil edilen partileri, Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu gibi kuruluşları kuşatmaya çağırıyoruz. Erdoğan rejimine askeri ve mali desteğin kesilmesini, bu konulardaki anlaşmaların iptalini talep edelim. Türk egemenleri adına Avrupa'da bulunan tüm temsilcilerin def olması için elçiliklerin, konsoloslukların, ticari temsilciliklerin önünü gösteri alanına çevirelim.

Hindistan'dan Kolombiya'ya, Filipinler'den Şili'ye, Bangaladeş'ten Togo'ya, Rusya'dan ABD'ye, Gürcistan'dan Güney Afrika'ya tüm dünyanın devrimci ve komünist güçlerini savaşım yürüttükleri ülke ve alanlarda ırkçı, faşist, inkarcı sömürgeci Türk sermaye devletinin temsilciliklerini ablukaya almaya; ülkeyi terke mecbur bırakmaya çağırıyoruz. Türk patronlarının ve devletlerinin ekonomik, ticari çıkarlarını, kuruluşlarını darbeleyelim, ülkede barınamaz hale getirelim

Rojhilat, İran ve Belucistan'da özgürlük için ayağa kalkan halkları, süren devrimi; Güney Kürdistan'ın özgür alanlarında insanüstü bir direniş, fedakarlık ve kahramanlıkla işgalci sömürgeci Türk sermaye ordusunu durduran ve korkuya boğan gerillayı; Kuzey ve Doğu Suriye'de devrimi savunmaya devam eden halkları; Şengal'in mazlum Êzidî halkını yalnız bırakmayalım. Kürt soykırımına, bölgenin antifaşist, antisömürgeci, devrimci ve komünist güçlerinin yok edilmesine, Rojhilat, İran ve Belucistan devriminin ezilmesine izin vermeyelim.

Gün başta Kuzey Kürdistan ve Türkiye olmak üzere, bölgenin tüm antifaşist, antisömürgeci, antikapitalist güçlerinin, devrimci ve komünist partilerinin, gruplarının mücadelenin en ön siperlerine koşma günüdür.

Yaşasın direniş yaşasın zafer! Yaşasın dünya işçi sınıfının ve ezilenlerin enternasyonalist mücadelesi!"