28 Eylül 2024 Cumartesi

Minbicli kadınlar: Devrime kalkan olacağız

Zenûbya Kadın Topluluğu, Minbic'de Türk devletinin işgal saldırılarına karşı açıklama yaptı, "Hiçbir devletin kazanımlarımızı yok etmesine ve bölge güvenliğini bozmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Zenûbiya Kadın Topluluğu, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarına karşı eylem yaptı. Kadın derneğinin önünde yapılan eyleme Minbic Askeri Kadın Meclisi ve Eğitim Komitesi üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Zenûbiya Kadın Topluluğu Üyesi Ruweyda Hinêzel yaptığı açıklamada, son dönemde artan saldırıların bölge halklarının iradesini kırmaya çalıştığını kaydetti. Ruweyda Hinêzel, Türk devletinin, DAİŞ işgalinden kurtarılan toprakları yeniden işgal etmek ve devrim kazanımlarının yok etmek istediğini belirtti.

Ruweyda Hinêzel, "Hiçbir devletin kazanımlarımızı yok etmesine ve bölge güvenliğini bozmasına izin vermeyeceğiz. Askeri güçlerimizle birlikte devrime kalkan olacağız. Herkesin bu görevi yerine getirmesi gerekir. Güçlerimiz bizim özgürlük kaynağımızdır" dedi.