27 Eylül 2024 Cuma

Miktad: İşgal saldırıları son bulmadan normalleşemeyiz

Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk burjuva devleti, yeniden kara harekatı tehdidinde bulundu. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ise, Erdoğan ile Esad'ın bir araya gelmesinin "uzlaşmazlık olan unsurların ortadan kalkmasına bağlı olduğunu" söyledi.

Türk burjuva devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları ve tehditleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, yabancı basın temsilcileri ile bir araya geldi, kara harekatı tehdidinde bulundu.

28 Aralık'ta Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Moskova'da bir araya gelmesinin ardından yeniden başlayan ilişkilerin, Şubat ayında Dışişleri Bakanlarının bir araya gelmesiyle devam edeceği açıklanmıştı. Ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir araya gelmesi gündeme gelmişti.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, Erdoğan ve Esad'ın bir araya gelmesinin "uzlaşmazlık olan unsurların ortadan kalkmasına bağlı olduğunu" söyledi. Esad da Cuma günü yaptığı açıklamada görüşmelerin sonuçlarının "işgal ve teröre verilen desteğin son bulmasına bağlı olduğunu" belirtmişti.

KALIN KARA HAREKATI TEHDİDİNDE BULUNDU
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mikdat'ın açıklamalarının ardından bir grup yabancı medya temsilcisi ile İstanbul'da bir araya geldi.

Beşar Esat'ın Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesini istemesinin ardından Kalın'ın, "maruz kaldığımız tehdit seviyesine göre operasyon masada hala bir seçenek" sözleriyle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik kara harekatı tehdidini sürdürdü.