29 Eylül 2024 Pazar

MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp, 'cinsel istismar'dan beraat ettirildi

Bir çocuğu istismar ettiği için MHP tarafından görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, tutuklu yargılandığı istismar davasında "yeterli delil olmadığı" gerekçesiyle beraat ettirildi.

Bir çocuğu istismar ettiğinin ortaya çıkmasıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel merkezi tarafından görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, "Çocuğun cinsel istismarı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Cinsel taciz" suçlarından yargılandığı davada beraat etti. Kayaalp'ın tutuklu yargılandığı Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Kayaalp ve istismara maruz kalan çocuk E.A.'nın avukatları hazır bulundu.

Savcı, ceza istemiyle verdiği mütaalasını tekrarlayarak, Kayaalp'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

E.A.'nın avukatı Metin Arkaş, istismarın cebir, tehdit ve iradeyi etkilemek suretiyle gerçekleştiğini, Kayaalp'in baskı, telkin ve konumunu kullanarak mağduru istediklerini yapmaya zorladığını kaydetti. Arkaş, MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın olaydan sonra yaptığı açıklamada, "Bu olayda da iddiaların doğru olduğunu tespit edince Sayın Genel Başkanımızın kesin emriyle gereğini yaptık. Hemen fesih işlemini gerçekleştirdik" dediğini hatırlattı ve Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

'MAĞDUR VE AİLESİ ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR'
Tanıkların sanığı korumak için savcılık beyanlarını mahkemede değiştirdiğini söyleyen Arkaş, istismara uğrayan çocuğun para için iftira attığı iddiasıyla çocuk ve ailesi üzerinde baskı oluşturmaya çalışıldığına dikkat çekti. Arkaş, sanığın ablasının mağdur ailenin evinin önüne defalarca gittiğini hatırlattı. Sanığın tahliye edilmesinin çocuk ve ailesinin hayatını tehlikeye sokacağına dikkat çeken Arkaş, Kayaalp'ın atılı suçlardan cezalandırılmasını, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

KAYAALP: BİR KOMPLO KURULDU
Sanık Kayaalp üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi ve olayın bin liralık bir alacak verecek meselesinden kaynaklandığını iddia etti. Hızını alamayan Kayaalp İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile samimiyeti nedeniyle hedef alındığını öne sürdü. Kayaaalp çocuğun eşcinsel olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle kendine komplo kurulduğunu iddia etti. "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Diyarbakır'a geldi ve buradaki yemekte salon sonunda olmam nedeniyle yanıma kadar gelip beni alnımdan öpmüştür. Bunun da olayda etkisi vardır. Bu çocuğun eşcinsel olduğunu düşünüyorum. Bunun da araştırılmasını istiyorum. Bu nedenle bu şekilde rahatlıkla beyanlarda bulunmuştur" diyen Kayaalp, benzer "komplolarla" daha önce de tutuklandığını, diğer davalarından beraat ettiğini kaydetti.

'MHP'NİN TARİHİNE GEÇMİŞ BİR İL BAŞKANIYIM'
Diyarbakır Barosu'nu davayla ilgilendiği için hedef gösteren Kayaalp, bu ilginin sebebinin Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı yaptırmak istemeleri olduğunu öne sürdü. MHP'nin tarihine geçmiş bir il başkanı olduğu için adil bakılmadığını iddia eden Kayaalp, "En çok haber konusu olmuş il başkanı benim. Meclis kürsüsünden dahi tehdit edilmiş bir insanım. En son olarak 'Elini kolunu sallayarak gezemeyeceksin' dediler ve dediklerini şuan yaşıyorum" dedi.

Kayaalp'ın avukatları iddiaların doğru olmadığını söyledi ve beraatini istedi.

Mahkeme, sanığın üzerine atılı "Çocukların cinsel istismarı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Cinsel taciz" suçlarını işlediğine dair yeterli delil elde edilemediğini öne sürdü ve ayrı ayrı beraat kararı vererek, Kayaalp'ın tahliyesine hükmetti.