28 Eylül 2024 Cumartesi

Mersin'de Alevilerin evleri işaretlendi

Mersin'de aynı apartmanda oturan beş Alevi ailenin kapısına kırmızı boyayla çarpı işareti konuldu. Mersin Valiliği olayın Mezitli'de yaşandığını iddia ederek, "komşu kavgası" diyerek maniple ederken, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Pir Hasan Kılavuz, "Aleviliğin konuşulduğu, tartışıldığı, çalıştayların gündeme geldiği bir dönemde böyle bir olayın olması ilginç" dedi.

Mersin'in Yenişehir ilçesinde aynı apartmanda yaşayan beş Alevi ailenin kapısına kırmızı boyayla çarpı konuldu. Maraş, Çorum gibi Alevi halkına yönelik katliamlar döneminde bu tür işaretlerin konulmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Pir Hasan Kılavuz, "Bu beş ev nasıl belirleniyor? Demek ki orayı bilen, iyi tespit etmiş birileri var. Aleviliğin konuşulduğu, tartışıldığı, çalıştayların gündeme geldiği bir dönemde böyle bir olayın olması ilginç" dedi.

Mersin'de Alevi ve Sünniler arasında bir sıkıntı olmadığını ancak birilerinin halkları karşı karşıya getirmek istediğini belirten Kılavuz, "Bu sorunun yanıtını almak istiyoruz elbette. Temkinli olmamız lazım" diye konuştu.

VALİDEN MANİPÜLASYON
Mersin Valiliği ise olayı maniple etmeye çalıştı. Alevilerin evlerinin işaretlenmesi Yenişehir'de yaşanmasına rağmen Mezitli'de yaşandığını öne süren valilik, "Komşu kavgası" diyerek de saldırıyı görünmez kılmaya çalıştı.