28 Eylül 2024 Cumartesi

Mardin'de HDP ve DBP yöneticileri tahliye edilmedi

HDP ve DBP Mardin il eşbaşkanları ile HDP PM üyesi 5 kişinin tutuklu yargılandığı davada tahliye çıkmadı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Örgütü yöneticilerinin "örgüt üyeliği" iddiası ile tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması görüldü. HDP Mardin İl eski Eşbaşkanı Ali Sincar, DBP Mardin İl eski eşbaşkanları Leyla Bozkurt ve Şehmuz Sun ile HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri Alaattin Semir Zuğurli ve Sedat Ay'ın yargılandığı dava duruşması Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu 5 siyasetçi ve avukatları salonda hazır edildi.

'İDDİANAME SUÇ ÜRETMEK MAKSATLI HAZIRLANMIŞ'
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre savcı, önceki celsede olduğu gibi tutuklular hakkında gizli tanık ifadelerine dayanarak "örgüt üyeliği" iddiası ile ceza verilmesini istedi.

Esasa ilişkin savunma yapan siyasetçiler, üzerilerine atılı iddiaları kabul etmeyerek, dosyanın "suç üretmek" maksadı ile hazırlandığını belirtti. Bahsi geçen ve Nusaybin'de yapılan toplantının yerel seçimler öncesi yerel seçimlere dair yapılan bir toplantı olduğunu ve gizli olmadığını vurgulayan siyasetçiler, tahliye ve beraat talep etti.

Ardından savunma yapan avukatlar da, dosyada bahsi geçen toplantının basına açık olduğunu belirterek, toplantıya dair basın yayın organlarında çıkan haberleri ve toplantıya dair fotoğrafları mahkeme ile paylaştı. Avukatlar, müvekkilleri hakkında tahliye ile beraber beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme, 5 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Duruşma 27 Mart'a ertelendi.