28 Eylül 2024 Cumartesi

'Mansur Yavaş karşısında Kavaklık Direnişi olacağız'

ODTÜ'de bütün itirazlara rağmen rant yolu projesini sürdürmek isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına katılmak isteyen öğrencilere yönelik polis şiddetine kampüs içinde yapılan eylemle tepki gösterildi. CHP'li belediyenin iktidarın dilini kullandığına dikkat çeken öğrenciler, Mansur Yavaş ve yönetimine karşı direneceklerinin altını çizdi.

AKP'li Melih Gökçek döneminde başlatılan ve CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından sürdürülen "Bilkent İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantı Projesi"ne karşı verdikleri dilekçeleri belediye meclisinde takip etme talebinde bulunan ODTÜ'lüler, 8 Kasım'da "pandemi" gerekçesiyle meclis toplantısına alınmadı. Kitle, içeri girmekte ısrar edince özel güvenlik ve polisin saldırısına maruz kaldı. Meclise 5 temsilci alınacağı söylenmesi üzerine öğrenciler geri çekilirken, 5 kişi içeri girdikten sonra çevik kuvvet polisleri dışarıda kalan kitleye biber gazıyla saldırarak darp etti, 2 kişiyi gözaltına aldı. Görüşmeye katılmak için içeriye alınan 5 kişi de gözaltına alındı.

Öğrenciler, yaşanan saldırıya tepki göstermek için ODTÜ'de basın açıklaması düzenledi. Öğrenciler adına söz alan Sualp Özel, Gezi direnişinde Antakya'da polisin attığı gaz kapsülü kafasına isabet ederek katledilen Ahmet Atakan'ı anarak konuşmasına başladı. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, AKP'den tanık oldukları iktidar diline başvurduğunu belirten Özel, demokratik haklarını kullanan öğrencilerin işkence yapılarak gözaltına alındığını hatırlattı, Özel, "ABB, gözaltına aldırdığı öğrencileri marjinalize etmeye çalışmakta, yalana ve manipülasyona başvurmaktan geri durmamaktadır" dedi.

Yavaş ve yönetiminin amacının Ankara'nın ulaşım sorununu çözmek olmadığını vurgulayan Özel, "Bugün sözde muhalif olan ABB yönetimi 2013'teki direnişimize de mahkemelerden saldırıyor. Mansur rantın, ODTÜ Ahmet Atakan'ın yolundadır" dedi.

Özel, şöyle devam etti: "Ranta hizmet etmek dışında hiçbir işlevi olmayan, ODTÜ Ormanını parçalayacak, büyük bir ekolojik yıkıma sebep olarak Ankara'nın yekpare tek doğal alanını, ormanını yok edecek bu projenin koşulsuz ve açık iptalini istiyoruz. Mansur Yavaş bizim karşımızda Melih Gökçek olmak istiyorsa, biz de onun karşısında Kavaklık Direnişi olacağız! Bütün gücümüzle ve kararlılığımızla direnecek ve Rant Yolunu yaptırmayacağız!"