28 Eylül 2024 Cumartesi

Liseli kadın 'MİT'e alacağız' yalanıyla sistematik cinsel işkenceye uğradı

Konya'da Ahmet Mandal isimli kişi 17 yaşındaki bir lise öğrencisini, okulun müdürü ve bir başka müdürün yardımıyla "MİT'e alacağız" yalanıyla kandırdı, ailesini tehdit ederek zorla imam nikahı kıydırdı. Mandal, genç kadına sistematik cinsel işkence uyguladı, darp etti. Ailenin şikayeti üzerine Mandal tutuklanırken, okul müdürleri ise kendilerinin kandırıldığını öne sürdü.

Konya'da lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki G.A., okulun müdür H.A. ile Ahmet Mandal'ın tecavüzüne uğradı. Müdür, H.A., derslerinde başarılı olduğu için genç kadını "seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" diye kandırdı ve 35 yaşındaki elektrik ustası Ahmet Mandal'ı MİT üyesi diye tanıştırdı.

DHA'da yer alan habere göre, sonraki günlerde "seni MİT'e aldık" denilen genç kadın, "okuldan birine seni bir ay takip ettirdik ve MİT, senin yanlışını görmüş. Seni bir erkekle otobüste yan yana otururken görmüşler. Fotoğrafın elimizde, ailene göstermemizi istemezsin herhalde" dediklerini aktardı.

Mandal'ın birkaç gün sonra kendisine sevgili rolü yapmaları gerektiğini söylediğini belirten genç kadın, bu teklifi reddettiğinde ise "Okul müdürüm H.A., bana gelerek 'Bu adam, seni otobüsteki bu fotoğraflarınla kabul ediyorsa, sen de kabul etmek zorundasın' dedi. Böyle deyince ben de kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Dini nikaha zorlandığını kaydeden genç kadın, reddettiğinde ise başka bir okulun kadın müdürünün gelip kendisiyle konuştuğunu söyledi ve şöyle aktardı: "İmam nikahı bir kadının hakkı, nikahı kıysanız güzel olur. Hem de günah olmaz."

Ailesiyle tehdit edildiğini söyleyen genç kadın "Ben de mecburen kabul etmek zorunda kaldım. İmam nikahını, o kadın müdürün odasında, kendi okulumun müdürü kıydı. O kadın müdür, eşi ve okulun hizmetlisi de oradaydı. Sonra bana 'mehir' diye bir şey imzalattılar. Bu mehrin bir ev olduğunu söylediler" dedi.

Genç kadın daha sonra Mandal'ın kendisini MİT çalışanı bir kadınla tanıştıracağı yalanıyla bir eve götürdüğünü, orada şiddete ve tecavüze uğradığını, gitmek istediğinde ailesiyle tehdit edildiğini belirtti. Okul müdürüne gidip yardım istediğinde ise "imam nikahı gereği bunu yapmanız gerekiyordu. Siz artık evlisiniz, çok normal bir şey, günah da yazılmıyor" yanıtı aldıklarını ve evinde dinleme cihazı olduğu söylenerek yine tehdit edildiğini aktardı.

Sonraki günlerde de cinsel işkencenin sistematik ve silah zoruyla gerçekleştiğini, ailesine yönelik tehditten korktuğu için bir şey yapamadığını belirten genç kadın, korkudan okulu bıraktığını ekledi.

Genç kadının babasının şikayeti üzerine Ahmet Mandal 25 Kasım günü "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklandı. H.A., A.S.K ve eşi M.K. de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yaşanan olay nedeniyle okul müdürleri H.A. ve A.S.K. hakkında soruşturma başlatıp, açığa aldı. Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi.

Ailenin avukatı Mehmet Onur Güleç, çocuk istismarı suçundan bir kişinin tutuklandığını, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Suçluların en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti.

Okul müdür H.A. ise Ahmet Mandal'ın kendisini kandırdığını iddia etti, genç kadını imam nikahına ikna eden bir diğer okul müdürü A.SK. de aynı yalanı öne sürdü.

Ahmet Mandal ise kimliğinin MİT'e değil bir derneğe ait olduğunu belirtti ve kimseye tecavüz etmediği iddiasında bulundu.