28 Eylül 2024 Cumartesi

Kuzey ve Doğu Suriye halkları şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

Farklı tarihlerde ölümsüzleşen QSD, YPG ve İç Güvenlik Güçleri üyesi 4 savaşçı sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze törenlerinde yapılan konuşmalarda "Özgür bir toplumu inşa edene kadar, şehitlerin yolunda yürüyeceğiz" denildi.

Hesekê, Minbic ve Şehba'da Türk devletinin saldırıları ve hastalık sonucu ölümsüzleşen Demokratik Suriye Güçleri(QSD), İç Güvenlik Güçleri ve Halk Savunma Birlikleri(YPG) üyesi 4 savaşçı son yolculuklarına uğurlandı.

12 Aralık'ta Girê Spî'nin Terwaziyê köyünde şehit düşen QSD savaşçıları Salih Ebdurehman Berho ve Mihemed Hemîd El Meîlêş için Hesekê bulunan Dijwar Şehitliği'nde uğurlama töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Cewad, şehitlerin halkını korumak, onur ve özgürlük için gösterdikleri fedakarlığa dikkat çekti.

QSD komutanlarından Cesûr Amûdê şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, QSD'nin işgalci Türk devletinin saldırılarına yanıt vermeye her zaman hazır olduğunu belirtti. Salih Ebdurehman Berho'nun amcası Ehmed Berho, yeğeninin şehadetiyle başlarının dik olduğunu ifade etti. Ehmed Berho, tüm halklara işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı mücadelelerini büyütmeleri çağrısında bulundu.

Şehadet vesikalarının okunarak ailelere teslim edilmesinin ardından Berho ve Meîlêş "Şehit namirin" sloganıyla sonsuzluğa uğurlandı.

Minbic'de ise binlerce kişi Hecî Hemûd'u sonsuzluğa uğurladı. Minbic Şehitliği'nde gerçekleşen cenaze töreninde konuşan İç Güvenlik Güçleri üyesi Mihemed Hemade Ezîz, "Şehitler özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda etti. Şehit Elî, şehir halkı huzur ve barış içinde yaşasın diye şehit oldu" dedi. Hemade, şehitlerin izinde gidecekleri sözünü yineledi.

Törende konuşma yapan Yürütme Meclisi Eş Başkanı Nazîfe Xelo, "Şehitlerin fedakarlığı, onların hayallerini büyütmek için irademizi ve ısrarımızı güçlendiriyor. İçinde adalet, eşitlik ve demokrasi olan özgür bir toplumu inşa edene kadar, şehitlerin yolunda yürüyeceğiz" diye konuştu. Cenaze slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Şehba'da ise 12 Aralık 2022'de hastalık sonucunda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Ebdurehman Kêlo (Qehraman Şiyê) için cenaze töreni düzenlendi. Avrîn Hastanesi'nden alınan cenaze Çağın Direnişi Şehitliği'ne götürdü.

Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi adına konuşma yapan Emîne Hesen Menla, "Şehidimiz DAİŞ çeteleri ve işgalci Türk devletine karşı mücadele etti, onur ve özgürlük yolunda canını feda etti" dedi.

Emîne Hesen Menla, işgal altındaki toprakları kurtarana ve zafere kadar şehitlerin izinde olacaklarını belirtti.

Şehadet vesikasının aileye teslim edilmesinin ardından cenaze toprağa verildi.