29 Eylül 2024 Pazar

'Kürt halkına karşı işlediğiniz suçları örtbas edemeyeceksiniz'

Şenyaşar ailesini Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbetinde çok sayıda sendika, siyasi parti ve dernek ziyaret etti. SES Yöneticisi Murat Özbey, "Hukuku da katlettiniz. Katliamcıları koruyarak Kürt halkına yönelik işlediğiniz suçları örtbas edemeyeceksiniz" dedi.

Şenyaşar ailesine yönelik 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleştirilen katliama karşı adalet nöbeti 599. gününde devam etti. Urfa Adliyesi önündeki nöbet eylemini bugün çok sayıda sendika, siyasi parti ve dernek ziyaret etti.

Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Urfa ve Malatya'dan Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Şahmeran Kadın Platformu, sendikalar, kitle örgütü temsilcilerini Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, "Adalet" yazılı dövizle karşıladı.

600'ÜNCÜ GÜNDE MERSİN'DE OLUNACAK
Ziyarette konuşan Ferit Şenyaşar, nöbetin 600'üncü günü dolayısıyla etkinlik yapmak istediklerini ancak Urfa Valiliği'nin "eylem ve etkinlik yasağı" ile engellediğini belirtti. Yasak nedeniyle 600'üncü günde Mersin'deki Kitap Fuarı'nda olacaklarını aktaran Şenyaşar, ziyarete gelenlere teşekkür etti.

'KÜRT HALKINA KARŞI İŞLENEN SUÇSUZ CEZASIZ KALIYOR'
Ardından aileyi ziyaret edenler adına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak Şube Yöneticisi Murat Özbey söz aldı. Bugüne kadar yürütülen her soruşturmanın katliamcıların lehine sonuçlandığına dikkat çeken Özbey, "Ailemiz 600 gündür burada adalet çığlıkları atıyor. Hukuk sadece egemenleri korumak için değildir. Hukuk aynı zamanda mağdur edilen insanların sığınacağı kapıdır. Ama görüyoruz ki Kürt halkına karşı işlenen suçlar, hukuksuzluklar cezasız kalıyor. Elini kolunu sallayarak bu sokaklarda dolaşıyorlar. Bu kaçıncı katliam? Kürt halkını Roboskî, Cizre bodrumları ve sayısız katliamlara maruz bıraktınız. Hukuku da kendi elinizle katlettiniz. Katliamcıları koruyarak Kürt halkına yönelik işlediğiniz suçları örtbas edemeyeceksiniz. Hakikati açığa çıkarmak için mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

'DİRENELİM, MÜCADELE EDELİM'
Hasta tutsakların durumuna da değinen Özbey, tutsak yakınlarının eylemlerini hatırlattı, "Tüm hasta tutuklular serbest bırakılana dek, acılı ailelerimizin adalet çığlıkları yerini bulana dek sağlık emekçileri olarak toplumumuza ve halkımıza yönelik her türlü katliama karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi. Özbey, ulusal ve uluslararası hak ve sağlık örgütlerine çağrıda birlikte mücadele etme çağrısında bulundu: "Sessiz kaldığımız sürece bu katliamlar devam edecek. Bu katliamları durdurmanın yolu Urfa Adliyesi önünde Emine Annemizin yanında yer almaktır."

Ziyarete gelenler Şenyaşar ailesiyle birlikte adliye önünde bir saat boyunca nöbet tuttu.