28 Eylül 2024 Cumartesi

Koronavirüs sporu da etkilemeye başladı

Koronavirüs, spor organizasyonlarını da etkilemeye başladı. ABD'de NBA maçları süresiz olarak ertelendi. İtalya'da Juventus'lu futbolcu Daniele Rugani de koronavirüse yakalandı.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs, tüm dünyayı etkisi altına aldı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dün itibarıyla pandemi (küresel salgın) ilan etmesinin ardından pek çok ülke art arda önlemler açıkladı. Macaristan ve Slovakya virüse karşı OHAL ilan ederken, ABD ise Avrupa'dan tüm seyahatleri bir ay süreliğine askıya aldı.

Koronavirüs, spor alanında da etkisini gösteriyor. Uluslararası çok sayıda spor müsabakası ya iptal edildi ya da seyircisiz oynandı. Aynı şekilde birçok organizasyon da ya iptal edildi ya da ertelendi.

NBA SÜRESİZ ERTELENDİ
Dünyanın en büyük basketbol organizasyonlarından biri olan ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde  (NBA) tüm maçlar süresiz olarak ertelendi. Karar, Utah Jazz takımı oyuncularından Rudy Gobert'te koronavirüs teşhisi konulmasının ardından alındı. Virüs şüphesi nedeniyle Oklahoma City Thunder ve Utah Jazz oyuncuları, teknik ekipleri, basın mensupları karantinaya alınırken, NBA yönetimi de ligi durdurdu.

İŞTE ERTELENEN VE SEYİRCİSİZ OYNANAN MAÇLAR...
Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle mart ve nisan aylarındaki 82 ulusal ve uluslararası organizasyonu erteledi.

13-21 Nisan tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanan Avrupa Halter Şampiyonası, 13-21 Haziran'a alındı.

Kopenhag, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda 19 Mart Perşembe günü Parken Stadyumu'nda Medipol Başakşehir ile oynayacakları mücadeleye koronavirüs sebebiyle seyirci alınmayacağını açıkladı.

Türkiye milli takımının Mart ayı sonunda Slovenya ve Avusturya ile oynayacağı hazırlık maçları koronavirüs tehdidi nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Almanya ile İtalya A Milli takımları arasında 31 Mart'ta yapılacak hazırlık maçı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle seyircisiz oynanacak.

İtalya'da 3 Nisan'a kadar tüm sportif faaliyetler iptal edildi. İtalyanlar Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki maçlarını seyircisiz oynuyor.

Fransa Futbol Federasyonu, 15 Nisan'a kadar Ligue 1 ve Ligue 2'deki tüm maçların seyircisiz oynanacağını açıkladı...

La Liga ve 2. Lig'de maçlar iki hafta boyunca seyircisiz oynayacak. Sevilla-Roma, Real Madrid-Inter, Barcelona-Napoli maçları seyircisiz oynanacak.

Portekiz Futbol Federasyonu, hafta sonunda oynanacak tüm maçların seyircisiz olacağını açıkladı...

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Öznur Kablo ile Bourges Basket arasında 18 Mart'ta Fransa'da oynanacak çeyrek final serisi ikinci maçı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle seyircisiz yapılacak.

ABD'de Indian Wells Tenis Turnuvası iptal edilirken, Davis Cup'ta Japonya ve İtalya'da seyircisiz olarak oynanacak.

İtalya ve İspanya'da bisiklet yarışları ertelenirken koronavirüs motor sporlarını da vurdu. Formula 1 sezonu bu hafta sonunda Avustralya'da başlayacak ancak Şangay'daki Çin Grand Prix'i iptal. Bahreyn'de ise Formula 1 yarışlarında tribünler boş kalacak.

VİRÜS SPORA DA BULAŞTI
Koronavirüsün spor organizasyonlarını etkilemesinin yanı sıra, doğrudan spor alanında etkisi de yayılıyor.

Yunanistan'ın Olimpiyakos takımının sahibi Evangelos Marinakis, kişisel instagram hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

İtalya'da Juventus futbol kulübü de, 25 yaşındaki defans oyuncusu Daniele Rugani'de yapılan testin pozitif çıktığını duyurdu.