27 Eylül 2024 Cuma

Korona virüsü: Bir günde 242 kişi öldü

Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 olarak adlandırdığı yeni korona virüsünün ortaya çaktığı Hubei eyaletinde bir günde 242 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin sayısı bin 350'yi, toplam vaka sayısı ise 48 bini aştı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 (2019-nCoV) adı verilen yeni tür korona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı hızla artıyor. 

Virüsün ortaya çıktığı Wuhan'ın başkenti olduğu Hubei eyaletinde, 24 saatte 242 kişi yaşamını yitirdi. Daha önce bir günde 200'ün üzerinde ölüm sayısı kaydedilmemişti.

Son ölümlerle birlikte Çin genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı bin 355'e yükseldi.

OCAK AYINDAN BERİ TESPİT EDİLEN EN YÜKSEK GÜNLÜK SEVİYE
Çinli yetkililer 14 bin 840 yeni korona virüsü vakasının tespit edildiğini de açıkladı.

Son rakamlarla beraber toplam vaka sayısının 48 binin üzerine çıktığı belirtildi.

Yeni vaka sayısı Ocak ayından beri tespit edilen en yüksek günlük seviyeye yükseldiği bildirildi.

Hubei eyaletinin sağlık komisyonundan yapılan açıklamaya göre sayının bu derece yükselmesinin sebebi, yeni klinik yöntemlerle hesaplamaların yapılmaya başlanması.

Diğer yandan Japonya'da demirli "Diamond Princess" adındaki yolcu gemisinde 44 kişide daha virüs olduğu tespit edildi.Böylece 3 bin 700 yolcunun bulunduğu gemide virüs tespit edilenlerin sayısı 218'e yükseldi.

Hong Kong'da ise okulların açılması 16 Mart'a kadar ertelendi.

WUHAN'A ASKERİ SAĞLIK PERSONELİ TAKVİYE EDİLDİ
Ayrıca Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun çeşitli birimlerinden 2 bin 600 askeri sağlık personelinin Wuhan'a gönderildiği aktarıldı.

Söz konusu sağlık personelleriyle birlikte Vuhan'a virüsün ortaya çıktığı günden bugüne yapılan askeri sağlık personeli takviyesi 4 bini geçti.